Falsifikator u BDP_1
U pauzi snimanja filma ,,Falsifikator“ na pozornici BDP

U novembru 2011.godine Drina film iz Beograda i Balkan film iz Kozarske Dubice otpočeli su realizaciju filmskog projekta ,,Falsifikator’’ u režiji priznatog reditelja Gorana Markovića. U toku decembra, filmske produkcijske kuće uspešno su realizovale prvi segment snimanja. Nastavak snimanja planiran je za mart 2012.godine, a premijeru producentske kuće najavljuju za oktobar 2012.godine. Projekat su podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije, a koproducentski potpi stavljaju 3&4 Films iz Francuske i Radiotelevizija Republike Srpske.
Filmskom scenariju prethodio je pozorišni komad koji je Goran Marković napisao na poziv Gete instituta da, povodom desetogodišnjice pada Berlinskog zida, na temu „Pada“ napiše komad koji će predstavljati Srbiju na evropskom konkursu. Predstava „Falsifikator“ postavljena u Beogradskom dramskom pozorištu, u režiji Gorana Markovića, našla se u izboru šest najboljih evropskih predstava i prikazana je na smotri u Drezdenu. Za tumačenje glavne uloge u predstavi, Tihomir Stanić dobija tri prestižne glumačke nagrade.
Ideja o ,,Falsifikatoru’’ živi. U petak 16.12.2011. na daskama Beogradskog dramskog pozorišta posle niza uspešnih nastupa u Srbiji i inostranstvu, beogradska publika moći će da uživa u još jednom izvođenju ovog pozorišnog komada. I tako, sve do premijere filma, kada će ovu fantastičnu filmsku komediju moći da uživa publika i na bioskopskom platnu.

Povezana vest:  Novi roman Nore Roberts u izdanju "Vulkana"