Hobit

„Čarobna knjiga“ ušla među važne izdavače

Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ uspešno je prevalila put od „prognanika“ koji čami među knjižarima na galerijama Hale I do respektabilnog člana „prve lige“ izdavača i ove godine donosi mnoge zanimljive naslove.

Kako je navela menadžer marketinga Gordana Fiket „najveći poduhvat su ‘Srpske narodne bajke za decu XXI veka’, koje predstavljaju modernu adaptaciju tekovina bogate srpske tradicije, prilagođenu estetskim i moralnim normama savremenog društva i napisanu modernim jezikom“.

Knjiga obuhvara 19 bajki, među kojima su Baš-Čelik, Devojka brža od konja, Tamni vilajet, Biberče, Nemušti jezik, Čardak ni na nebu ni na zemlji… a obradile su ih književnici Darko Tuševljaković, David Albahari, Dragan Velikić, Aleksandra Glovacki i Otoa Oltvanji.

Povezana vest:  Otvaranje prve stalne postavke Salona Oto Bihalji-Merin u Beogradu

Ilustracije koje su nezaobilazne kada je reč o bajkama radili su umetnici Petar Meseldžija, Dragan Bibin, Aleksa Gajić, Duško Bjeljac, Vladislav Pantić, Vanje Todorić, Željko Pahek, Siniša Banović, Vladimir Matić Kuriljov i Goran Josić.

Još jedno ekskluzivno izdanje predstavlja ilustrovana verzija „Hobita“ Dž. R. Tolkina, koji je svojevrstan uvod u trilogiju „Gospodar prstenova“. Knjigu je ilustrovao jedan od najpoznatiji crtača fantastike, Alan Li.

Od pisca „Njujork tajmsovih“ bestseler romana, Silvije Dej, objavljen je roman „Obnažena pred tobom“, o razarajućoj strasti koja prerasta u opsesiju i biće prava poslastica za čitaoce globalnog fenomena trilogije „Pedeset nijansi Siva“.

Povezana vest:  Akcija 20% + 30% sniženja povodom Svetskog dana knjige produžava se do 25. aprila!

„Pustinja“ nobelovca Žan Mari Gistava Le Klezija smatra se njegovim možda i najpopularnijim romanom, koji ima veliku zaslugu što je ovenčan najprestižnijom književnom nagradom.

Napisan u duhu duboke poetske kontemplacije, roman je jedna vrsta ode prirodi, očaravajućoj severnoafričkoj pustinji, a naročito njenim nomadskim narodima, „slobodnim i plemenitim ljudima“ koji govore berberskim jezikom.

„Pablišer vikli“ je zapisao da je „Le Kleziov pogled filmski, jezik kojim piše lirski, a životi koje opisuje su krajnje živopisni i ubedljivi“.

Petotomni serijal „Saga o vešcu“, poljskog pisca epske fantastike Andžeja Sapkovskog, odavno je postao međunarodni bestseler. Dela Sapkovskog smatraju se najvećim fenomenom žanra nakon Tolkina. „Saga o vešcu“ je prevedena na velik broj jezika, a po njoj je snimljena TV-serija i napravljena kompjuterska igrica.

Povezana vest:  Stoto izvođenje predstave "Laža i paralaža"

„Čarobna knjiga“ se od nedavno opredelila da objavljuje najkvalitetnije stripove i sada je nakon „Osvetnika“ i „Spajdermena“ objavila „Srebrnog letača“. To je još jedno „Marvel esenšal“ izdanje koje obuhvata od 20 do 30 epizoda o tim poznatim junacima iz srebrnog (1956-1970) i bronzanog doba (1970-1985) američkog stripa.

„Marvel esenšal“ izdanja su stekla kultni status među zaljubljenicima umetnosti stripa i ovo je prvi put da se ta izdanja pojavljuje na našem tržištu.