jaganjci_korice-02
„Booka“ na Sajmu knjiga sa tri nova naslova i novom edicijom
 
Izdavačka kuća „Booka“ predstaviće na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu tri nova naslova od kojih jedan otvara vizuelno i tematski potpuno novu ediciju – „Žanr“.
Roman Tomasa Brusiga „Na kraćem kraju Sunčane aleje“ je priča o 15.godišnjem Mihi kroz čiju priču, kao i živote njegove generacije, porodice i prijatelja, autor piše o vremenu prvih ljubavi, otkrivanja rokenrola i egzistencijalizma, prvih žurki i potrage za originalnim izdanjima ploča „Rolingstonsa“.
Ređaju se slike Istočnog Berlina, ponekad komične, ponekad pune čežnje mladih za životom koji je uvek „na onoj drugoj strani“.
Za ovaj roman Tomas Brusig je dobio prestižnu nagradu koja nosi ime kultnog nemačkog pisca Hansa Falade.
Drugi novitet je „Tvrđava samoće“, remek delo jednog od najvažnijih savremenih američkih pisaca Džonatana Letema.
Kroz priču o odrastanju i prijateljstvu dvojice dečaka, Letem je dao fascinantan pogled na sedamdesete godine prošlog veka, na Njujork, herojsko vreme stripa, fanka, grafita, panka, ali i kreka. To je roman o beloj i crnoj Americi, o dobu velikih promena, o uspehu i neuspehu, o američkom snu i svemu što on nije.
Odmah po pojavljivanju 2003, „Tvrđava samoće“ postala je kultna knjiga našeg vremena i do sada prevedena na dvadesetak jezika.
Ljubitelje istoimenog filma obradovaće vest da je „Booka“ objavila roman „Kad jaganjci utihnu“ Tomasa Herisa kojim je i otvorila novu ediciju pod nazivom „Žanr“.
„Kad jaganjci utihnu“ proglašen je za najbolji triler svih vremena po glasovima čitalaca, ostavivši iza sebe dela pisaca kao što su Stig Lašon, Stiven King, Robert Ladlam i Džon Grišam.
Izdavačka kuća „Booka“ osnovana je 2009. radi promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Do sada je objavila 25 naslova autora poput Frederika Begbede, Rjua Murakamija, Mirande Džulaj, Vladimira Arsenijevića, Bekima Sejranovića.
Između dva sajma objavljeno je ukupno devet novih naslova, a za narednu godinu planirana su nova ostvarenja popularnih autora poput Frederika Begbedea i Rjua Murakamija, ali i neka potpuno nova imena, nepoznata domaćoj čitalačkoj publici.

 

Povezana vest:  Vikipedija na srpskom jeziku slavi 14. rođendan