england-football

Ins traži oštru kaznu za Srbiju

 

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Ins zatražio je danas od Evropske fudbalske unije (UEFA) da izbaci mladu reprezentaciju Srbije iz kontinentalnih takmičenja na 10 godina zbog incidenata na meču mladih timova dve zemlje u Kruševcu.

-Ovim stvarima moraju da se pozabave Sep Blater i Mišel Platini. Da se ja pitam, izbacio bih Srbiju iz narednih pet kvalifikacionih ciklusa. Nažalost, pretpostaljam da će dobiti neku malu kaznu. Ove scene ne zelimo da vidimo u fudbalu, jer nas vraćaju u mračno doba – rekao je Ins za Bi-Bi-Si.

Povezana vest:  Brazilski tinejdžer ubijen u okršaju navijača i policije

Njegov sin Tom je večeras igrao u Kruševcu protiv Srbije u revanšu baraža za odlazak na EP za mlade u Izraelu sledeće godine. Kontinentalni šampionati u ovom uzrastu igraju se na svake dve godine.

Engleska je večeras, kao i u prvom meču u Noriču, slavila sa 1:0. Po završetku duelu u Kruševcu, došlo je do tuče pojedinih igrača i članova stručnog štaba oba tima.

Povezana vest:  Navijači Panionisa sprečili AEK da igra na njihovom terenu

Predstavnici FS Engleske tvrda da je sukob započela srpska strana, a delegatu UEFA prijavili su i da je bilo više uvreda na rasnoj osnovi sa tribina.

-Osuđujemo ovakve stvari, i rasizam i tuču. Naši igrači i članovi stručnog štaba bili su isprovocirani. Prijavili smo nekoliko stvari nadležnima u UEFA, a očigledno je da su uvrede bile upućene našim tamnoputim igračima. Sada je sve na UEFA – navodi se u saopštenju FS Engleske.

Povezana vest:  Pike propušta finale Kupa kralja