Knjiga-UTISAKA„Knjiga utisaka“ – za one koji šetaju mimo sveta

Izdavačka kuća „Kreativni centar“, čitalačkoj publici poznata po odličnim knjigama za decu, nedavno je objavila pomalo neobiču knjigu za odrasle Slavoljuba Stakovića i Slavimira Stojanovića – „Knjigu utisaka“.
Simpatično ilustrovana knjiga sa pošalicama, duhovitostima i sitnim životnim mudrostima poput „vrednoća – meni se mora kad se mora“ ili „rupa bez dna – ambis između hoću i mogu donosi teskobu“, „Knjiga utisaka“ je urađena svedeno, znalački i u maniru „Olovka piše srcem“ i „Dobro drvo“.
To ne treba da čudi pošto su autori stručnjaci za advertajzing i dizajn. Stanković je pisac romana „The Box“ i „Split“, a sa rediteljkom Andrijanom Stojković napisao je scenario za film „The Box“. Autor je više stotina kampanja za inostrane i domaće brendove.
Stojanović je vizuelni umetnik i dizajner, osnivač brenda „Futro“. Dobitnik je više od 300 nagrada i priznanja u oblasti grafičkog dizajna i advertajzinga. Gostujući je profesor na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu i partner u brending agenciji „Designs“.
Knjiga je priča o životu oko nas i u nama. Ona, kako navode autori i izdavač, ne zapoveda i ne propoveda, ne postavlja konačna pitanja i ne daje konačne odgovore. Ona se blagonaklono osmehuje i našim vrlinama i manama.
„Knjiga utisaka“ je, kažu autori, nacrtana za one koji šetaju mimo sveta, za one dovoljno hrabre da se plaše i dovoljno iskrene da priznaju da nisu ni savršeni i završeni. „Ovo je knjiga strašna, ko je hrabar – stoj! Ostali napred, slobodno se boj“, poručuju oni.
Nedavnu promociju u galeriji „Ozon“ pratila je i izložba crteža iz knjige sa čovekolikim glavnim junakom koji se prilagođava datoj temi pa postaje – zemljina kugla, olovka, ćošak, balon, stvorenje bez glave sa toljagom…

Povezana vest:  Prva knjiga poznate glumice i TV voditeljke Nine Seničar "Zvezda Slavica" u prodaji od 6. aprila