Otvaranje keja Foto Darko Milosavljevic -0001Svečano otvaranje rekonstruisanog novosadskog keja

Vrhunski srpski sportisti Danilo Ikodinović, Milenko Tepić i Vasa Mijić, predstavnici gradskih vlasti, direktori preduzeća i brojni Novosađani, 15. septembra u večernjim satima svojim prisustvom su uveličali otvaranje keja, popularnog novosadskog šetališta uz Dunav.

Nakon što je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano otvorio rekonstruisani kej, s uživanjem je posmatrao revijalnu utakmicu mladih košarkaša KK „Novi Sad“ na novoizgrađenom terenu za basket, a potom se i sam oprobao u šutiranju trojki.

Povezana vest:  Izmena saobraćaja na Novom Beogradu zbog auto-trke „24 časa”

Šetači su tokom popodneva na štandovima Doma zdravlja mogli da provere zdravstveno stanje i dobiju savete o zdravim stilovima života dok su do večeri kod spomenika „Porodica“ trajali nastupi kulturno – umetničkih društava.

Gradonačelnik Pavličić rekao je da je reč o realizaciji projekta od nacionalnog značaja u kojem su učestvovale Vlada Vojvodine, preko Fonda za razvoj, i grad Novi Sad, kao i da je do sada u radove na nadvišenju nasipa i rekonstrukcije Keja potrošeno oko pola milijarde dinara.
– Ostalo je još da se urade sistemi za navodnjavanje i ozelenjavanje prostora i time ćemo završiti kompletno uređenje Keja“-istakao je gradonačelnik i dodao da je realizacijom projekta rekonstrukcije i nadvišenja Keja, Novi Sad je prvi put u istoriji, siguran da je zaštićen od poplav
a – rekao je Igor Pavličić.

Povezana vest:  Šesnaesti Festival nauke od 4. do 6. maja donosi najveću naučnu zabavu u ovom delu Evrope