Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i 34 dece lečene od malignih bolesti iz cele Srbije boraviće, od 18. do 26. avgusta, u  Dinamo Kampu zajedno sa svojim vršnjacima iz cele Evrope.

Dinamo kamp je deo SeriousFun Children’s Network koju čine rekreaciono-terapeutski kampovi širom sveta, posebno osmišljeni i namenjeni deci i mladima nakon  lečenja od ozbiljnih i hroničnih bolesti. Kamp, smešten u najlepšem delu Italije – u srcu Toskane, svakog avgusta organizuje posebnu internacionalnu sesiju namenjenu  mladima od 12-17 godina iz Evrope.

Povezana vest:  Priča o deki Edgaru: Emotivni praznični video na kraju jedne izazovne godine

Od  2013. godine, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, kao saradnik i prijatelj Dinamo Kampa, vodi grupu dece iz Srbije koja su završila onkološko lečenje.

I ove godine, 17 devojaka i 17 momaka će, u pratnji osam članova NURDOR volonterskog tima, provesti osam nezaboravnih dana u predivnoj Toskani.

Program Dinamo Kampa se sastoji od niza kreativnih, zabavnih i uzbudljivih aktivnosti koji se zasnivaju na modelu rekreacione terapije.

Povezana vest:  POZNATI STILISTI PRIKUPLJAJU SREDSTVA ZA ŽRTVE POPLAVA

Glavni cilj kampa je da se deca ohrabre da svoju bolest posmatraju sa nove tačke gledišta, da kroz druženje  sa drugom decom i savladavanje brojnih aktivnosti, ponovo izgrade i ojačaju  svoje samopouzdanje koje će im biti neophodno u daljem toku socijalizacije. Zabavu u kampu garantuju posebni programi:  predstave i nastupi, radionice u kojima učestvuju poznati i savremeni umetnici, radionice kreativnog pisanja, snimanja, fotografije, jahanja, igre u bazenu i mnoge druge aktivnosti i iznenađenja.

Povezana vest:  Ritmovi "Ljubavi i mode" na Mikser Design marketu u nedelju, 1. februara

Boravak u Dinamo Kampu je za učesnike potpuno besplatan a NURDOR, uz promoć prijatelja i donatora, obezbeđuje sredstva za putne troškove. Do sada je kroz ovaj program rekreacije prošlo 170 mališana iz cele Srbije.

Ovom prilikom NURDOR se zahvaljuje Predškolskoj ustanovi Step by Step Beograd i Wiener Städtische osiguranju na pomoći i donaciji.