barak_obamaObama neće biti pozvan na venčanje princa Vilijama

 

Američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel neće dobiti pozivnicu za venčanje britanskog princa Vilijama i njegove verenice Kejt Midleton.

Izvori bliski kraljevskoj porodici su otkrili da američki predsednik i njegova supruga nisu među pozvanima na venčanje Vilijama i Kejt. Njihovo venčanje nije okarakterisano kao „državni događaj“, jer princ još uvek nije nasledio pesto.

Par je otkrio da na svoje „sasvim obično venčanje“ žele da pozve obične ljude i dobrotvorne radnike, pre nego strane zvaničnike. Sigurni su da će 2.000 mesta u katedrali Vestminster biti sasvim dovoljno, te nisu opterećeni da ih „napune“ stranim zvaničnicima.

Povezana vest:  NEVENA IVANOVIĆ / NEO DESIGN osvojila evropsku nominaciju za prestižnu internacionalnu nagradu WOOLMARK PRIZE

Uprkos tome što Obama neće biti pozvan, francuski predsednik Nikola Sarkozi i njegova supruga Karla Bruni će verovatno prisustvovati venčanju, piše „Daily Mail“.

Odluka da se ne pozovu američki predsednik i njegova supruga se protivi tradiciji.

Princ Čarls i princeza Dajna su na svoje venčanje 1981. godine pozvali tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Reagana i njegovu suprugu Nansi. Prva dama je na venčanje došla sama, jer je predsednik bio suviše bolestan da bi mogao da putuje. Nansi Reagan je bila i na venčanju princa Andrjua i Sare Ferguson 1986. godine.

Povezana vest:  Sve više domaćinstava u Beču nema automobile

-Lista gostiju iz stranih zemalja još nije završena, a mogla bi se i promeniti. Kako sada stoje stvari, Obama neće biti pozvan – rekao je izvor blizak kraljevskom paru.

Detalji ceremonije se još uvek planiraju, ali će biti veća nego je prvobitno planirano.

Princ Vilijam će očigledno ispoštovati želju svoje majke, princeze Dajne, tako što će na venčanje pozvati što više običnih ljudi, kako bi popravio raspoloženje čitave zemlje. Njegov plan je organizovati prijatan provod gostima, ali bez preterane potrošnje, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji.

Povezana vest:  Hajde da uvek imamo vremena za ono što je zaista važno

Katedrala u kojoj će venčanje biti održano može da primi 2.000 ljudi, a stotine hiljada će se verovatno okupiti u obližnjim ulicama.