deciji_kulturni_centar

U Dečjem kulturnom centru za raspust besplatne kreativne radionice i programi

Dečji kulturni centar Beograda i ovog leta organizuje besplatne kreativne radionice i programe za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Programi su namenjeni deci koja svoj raspust provode u Beogradu. Tako će se već od 27. juna do 1. jula, u saradnji sa Mladim istraživačima Beograda, odvijati program „Beogradski rečni safari”, gde će učenici šestih, sedmih i osmih razreda, kao i prve godine srednje škole obići tri beogradska ostrva: Adu Ciganliju, Adu Međicu i Veliko ratno ostrvo.

Povezana vest:  Projekat "Pravo na osmeh“ i radosna parada u ulici Kneza Mihaila

Cilj ove istraživačke akcije je upoznavanje đaka  sa glavnim karakteristikama, istorijatom nastanka, položajem, mikroklimom biljnog i životinjskog sveta i trenutnim ekološkim statusom beogradskih ostrva. Boravkom u prirodi relizovaće se praktična nastava: prikupljanje i pravljenje herbarijuma, hvatanje i prepariranje insekata, posmatranje i prstenovanje ptica, izučavanje vodozemaca, gmizavaca, riba i sisara.

Dečji kulturni centar Beograda za letnji raspust organizuje i radionice savremene igre, otvoreni likovni atelje, studio za animirani film, literarnu radionicu „Ja putopisac”, kao i radionicu džeza i modernog baleta.

Povezana vest:  Zajedničko planiranje Bloka 37 na Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture