mamarvel1Gospođica Marvel se vraća kao muslimanska tinejdžerka

Izdavačka kuća „Marvel“ nakon 16 godina vratila je gospođicu Marvel utelotvorivši je u lik Kamale Kan (Khan), 16-godišnje ćerke pakistanskih imigranata, muslimana koji žive u Džerzi Sitiju.
Ona je jedna od prvih junakinja nove serije stripova koju sprema „Marvel Komiks“, koja će u fokus staviti žene i pripadnike muslimanske veroispovesti, na taj način, izdavačka kuća popularnih stripova se trudi da se prilagodi što različitijoj publici.
Strip autorka Dži Vilou Vilson i umetnica Adrijan Alfona radile su na liku Kamale Kan zajedno sa urednicom edicije „All New Marvel Now“ Sanom Amanat i kažu da se serija bavi njenim kinetičkim, ali živim svetom, učenjem kako da se izbori sa super silama, brojnim očekivanjima i adolescencijom.
Amant je serijal nazvala „željom da se istraži muslimansko-americka dijaspora iz autentične perspektive“.
„Želela sam da gospođica Marvel bude realan lik sa kojim ljudi mogu da se poistovete, praktično mlada žena. Još uvek se veoma dobro sećam perioda dok sam išla u srednju školu, pa sam se oslonila i na to iskustvo“, rekla je Vilson.
Gospođica Marvel može da izdužuje i skuplja svoje donje i gornje ekstremitete, a u bliskoj budućnosti, sa razvijanjem njenih moći, biće u mogućnosti i da menja oblik svog tela.
Muslimanski superheroji poslednjih godina dobijaju sve više prostora. ?DC Komiks? prošle jeseni predstavio je novu seriju stripa ?Grin Lantern“ u kojoj se pojavljuje i Sajmon Baz, Amerikanac arapskog porekla.

Povezana vest:  IDEA POKLONILA JOŠ JEDNU EKO UČIONICU NIŠU