aleksandar djordjevic i mali

Potpisan Protokol o saradnji za organizovanje Bg maratona

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali i predsednik preduzeća „Beogradski maraton“ Aleksandar Đorđević potpisali su danas Protokol o saradnji u organizaciji 27. Beogradskog maratona koji će biti održan 27. aprila. Mali je na konferenciji za novinare, rekao da grad zbog teške finansijske situacije neće finansijski podržati održavanje maratona, ali da će pomoći kroz saradnju organizatora sa komunalnim preduzećima i podrškom koju će pružiti.
Mali je rekao da će na ovogodišnjem Beogradskom maratonu učestvovati 1.100 trkača iz 42 zemlje sveta i da je to rekordan broj što je još jedna prilika da se Beograd pokaže u pravom svetlu.
„Beogradski maraton je važna manifestacija za Beograd, jedan od pravih brendova grada, značajan za turizam i privredu“, rekao je Mali.
Ministar omladine i sporta u tehničkoj vladi Vanja Udovičić rekao je da je Beogradski maraton događaj od nacionalnog značaja koji će uticati na turizam i privredu i promovisati glavni grad na najbolji mogući način i kao jedan od vodećih sportskih, kulturnih i društvenih centara, a Srbiju kao državu koja vodi računa o mladima i rekreativnom sportu.
“Izuzetno mi je drago što već sada imamo rekordan broj učesnika iz različitih zemalja“ i to je samo pokazatelj da Beogradski maraton dostiže svoje rekorde i postavljene ciljeve, rekao je Udovičić i dodao da Beogradu nedostaje više sličnih manifestacija.
On je rekao da je u prethodnom periodu kroz finansijske i društvene reforme učinjeno mnogo za edukaciju mladih, ali da nije urađeno dovoljno, i poručio da će se u narednom periodu raditi na što snažajnijim i konkretnijim reformama kako bi mladi „koji su pokretačka snaga u Srbiji“ ostajali u zemlji.
Đorđević je naveo da je malo stvari u Srbiji koje 27 godina na izuzetno kvalitetan način predstavljaju državu.
-Nama je u interesu da predstavimo osmeh ovog grada, osmeh Srbije i na taj način predstavimo našu kulturu i sport – rekao je Đorđević.
On je naveo da kao bivši sportista zna da je maraton najteža atletska disciplina i dodao da je uveren da će 27. maraton biti organizovan na najvišem nivou. Đorđević je izrazio zahvalnost gradu na pomoći koju će pružiti, naglašavajući da shvata velike probleme i ekonomsku situaciju u Srbiji i poručio da je i Beogradski maraton tu da da svoj doprinos razvoju sporta.

Povezana vest:  Pola Redklif propušta maraton na Olimpijskim igrama

 

PHOTO: ATA Images