New_Mazda3_1__jpg300Prodaja Mazde3 i CX-7 u velikom porastu u odnosu na prošlu godinu

 

U Mazdinoj Zoom-Zoom paleti, dva Mazdina modela izdvojila su se ove godine po popularnosti među kupcima na našem tržištu: modeli Mazda3 i CX-7 imaju najveći rast prodaje u 2010. godini u odnosu na isti period prošle godine. Prodaja Mazde3 je sa 145 prodatih modela u ovoj godini imala rast od 79% u odnosu na 2009., dok je prodaja sve traženijeg SUV modela CX-7 porasla za 244% u prvihi osam meseci ove godine.

Povezana vest:  U poslovnim rezultatima Chevrolet Europe za prvi kvartal ističe se odličan rezultat

 

Podsećanja radi, Mazda3 je osvojila prvo mesto u kompakt-klasi na poslednjem istraživanju o zadovoljstvu kupaca koji je sproveo američki institut J.D. Power. U najvećem istraživanju nemačkog automobilskog tržišta, Mazda3 je osvojila 85,6 procenata kada je reč o opštem zadovoljstvu kupaca, pretekavši Mercedes A-klasu, koja je osvojila 84,8 procenata, kao i Hyundai i30 (84).

 

Povezana vest:  Vreme je za Peugeot skutere

Mazda_CX-7CX-7 prepoznat je kao model koji nudi jedinstvenu ravnotežu između performansi i praktičnosti, zbog čega je savršeno prilagođen današnjem zahtevnom urbanom stilu života.  Osim atletski dizajnirane karoserije, CX-7 nudi i 2,2l turbo-dizel motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva i obrtnim momentom od 400Nm, koji predstavlja pogonsku mašinu kakvu zaslužuje svaki pravi sportski automobil, dok, sa druge strane, Mazdu CX-7 karakterišu i vrhunska prostranost, preglednost, udobnost i prilagodljivost tipična za SUV.

Povezana vest:  Novi Chevrolet porodični monovolumen Orlando zasijaće u Parizu