Predsednik Svetske kik boks federacije i predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević rekao je danas da se nada da će taj sport ove godine postati olimpijski.

-Imali smo do sada 26 susreta sa visokim funkcionerima Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), izmedju ostalih i sa predsednikom MOKâ??a Tomasom Bahom. Visoki organi MOK-a su pozitivno iznenadjeni dešavanjima u svetskom kik boksu i ja se nadam da kik boks ove godine postane olimpijski sport – kazao je Pelević za jagodinsku televiziju Palma plus.

On je rekao da su to nezvanična obećanja koja je dobio od funkcionera MOK-a.

-To ne znači da će kik boks biti prisutan na sledećim Olimpijskim igrama. Ali, bio bih veoma zadovoljan da u mom mandatu kik boks postane deo olimpijske porodice – rekao je Pelević.

Kik boks će prvi put biti ove godine deo Svetskih sportskih igara koje se jula održavaju u Vroclavu, u Poljskoj, i koje će otvoriti predsednik MOK-a.

Povezana vest:  Džudista Marko Jorgić osvojio prvu medalju za Srbiju na EYOF Maribor 2023!

-Kik boks će biti predstavljen sa 96 takmičara sa svih kontinenata, izmedju ostalih i reprezentacija Srbije. Svetske sportske igre su na neki način predvorje Olimpijskih igara – rekao je Pelević.

On je ocenio da Vlade Srbije ima pozitivan odnos prema sportu uopšte i naglasio da je Vanja Udovičić najbolji srpski ministar sporta ikada.

Povezana vest:  Sonders: Plašim se da Fjuri neće dočekati 30. godinu bez boksa

-Takodje, želim da kažem da je Medjunarodni kik boks meč, koji se svake godine održava na stadionu u Končarevu kraj Jagodine, povodom krsne slave Svetog Jovana, 7. jula, najznačajniji kik boks dogadjaj u Srbiji. Ove godine ta tradicionalna manifestacija ima 20. izdanje i uskoro ćemo saznati ime protivnika – rekao je Pelević.