Rekordni broj medalja je osvojen na Evropskom prvenstvu u tekvondou za kadete – čak šest medalja stiže iz Budimpešte! Još tri medalje, ovoga puta sve tri bronze – Magdalena Josifovski (do 55 kg), Sandra Stamevski (-59kg) i Nikola Ostojić (65kg) osvojene su poslednjeg dana takmičenja.

Posle uspeha zlatne Jovane Vasiljević (-41kg), srebrne Andree Bokan (-41kg) i bronzanog Nikole Lukića (-45kg) koji su medalje osvojili drugog dana, tri nova odličja su potvrda fenomenalnog razvoja boraca kadetske reprezentacije.

Povezana vest:  Magomedov uklesao drugu bronzu za Srbiju na EP u Beogradu

-Osvojeno je šest medalja, ovo je ogroman uspeh. Ušli smo u prvih pet ekipa u ekipnom rezultatu. Svaka čast trenerima reprezentacije ali i ostalim trenerima koji su nam nesebično pomagali na ovom šampionatu. Deca su bila sjajna, mnogo emocija i sjajne energije. Ovaj uspeh nam govori da zaista imamo sjajnu budućnost u ovom sportu i da svakako možemo očekivati dobru generaciju junior i senior – rekao je Nenad Srećković, jedan od trenera kadetske reprezentacije i dodao da je su mnogi i ostali boric bili nadomak medalje ali da je ovog puta malo falilo i sreće.

Povezana vest:  KARATE, Prijem u Sekretarijatu