vladimir_klicko_profil

Hej: Vladimir Kličko ima srce hijene

 

Britanski bokser Dejvid Hej rekao je danas da Ukrajinac Vladimir Kličko „ima srce hijene“ i da za protivnike bira samo starije boksere.

Kličko i Hej će na leto boksovati meč kojim će pobednik objediniti tri titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji. Mediji su naveli da bi borba trebalo da se održi 25. juna ili 2. jula, najverovatnije u Majnhajmu, ali pominju se i stadioni u Dortmundu, Kajzerslauternu i Gelzenkirhenu.

Povezana vest:  Kan brani titulu u lakoj kategoriji protiv Maidane

-Ja imam srce lava. To sam dokazao boreći se protiv težih i većih protivnika. Koliko puta je to Vladimir uradio, ako je ikada? On ima srce hijene, on želi da se bori protiv starog, mrtvog mesa – rekao je Hej za list Bild.

Kličko je svetski šampion teške kategorije u IBF, IBO i WBO verzijama i nosilac je Ringovog pojasa šampiona sveta, dok Hej brani titulu u WBA verziji. Hej je rekao da planira i borbu protiv Vladimirovog starijeg brata Vitalija, sa kojim je trebalo da boksuje 2009. godine, ali je odustao zbog povrede leđa.

Povezana vest:  MEČ U NOVOM SADU ZA WBO POJAS, Nenad Borovčanin zna kako do pobede

-Kada nokautiram Vladimira, onda je na redu Vitalij. Želim te dveborbe. Prvo je Vladimir, a nadam se da Vitalij neće izgubiti protiv Oldaniera Solisa. Vitalij je ostario – rekao je Hej.

U dosadašnjoj karijeri Hej je boksovao 25 mečeva od kojih je 23 pobedio nokautom, uz jedan poraz i jednu pobedu na poene, dok Vladimir Kličko ima skor od 55 pobeda, 49 nokautom, i tri poraza.

Povezana vest:  MEČ ZA PRVAKA MEDITERANA U WBC VERZIJI, Knežević želi WBC pojas