nikola_i_kasteluci_merenje_1

MEČ ZA IBF POJAS

Večeras u 22 sata Nikola Stevanović boskuje protiv Kostelučija

 

U hali Šumice na program je veče profi boksa a na program su četiri meča. Glavna borba biće između Nikole Stevanovića i Italijana Stefana Kostelučija. Planirano je da boksuju 12 rundi a “nadmetaće” se za Interkontinentalni IBF pojas u polusrednjoj kategoriji.

Na zvaničnom merenju juče održanom u Beogradu Stevanović je delovao svežije a obojica sun a vagi imali isto kilograma – 69,5.

Na merenju su se pojavili I ostali bokseri, raspoloženi za meč bili su srpski borici – Stefan Stevanović, Milan Kostić i Milorad Žižić.

Povezana vest:  Bokserska reprezentacija Hrvatske kreću sa pripremama

Posle merenja Žižić je delovao zadovoljno.

-Doneo sam na vagu dobru kilažu. Debitujem na profi ringu a protivnik mi je Hrvat Renato Gogošević. Važno mi je da se sada opustim i da u Šumicama odlično nastupim i tako sa pobedom startujem profi karijeru – rekao je Žižić.

Uvodne borbe počinju u 20,45 a meč večeri u 22 sata kada će i RTS krenuti sa direktnim prenosom.

Povezana vest:  Tajsonovo carstvo marihuane od milion dolara

Službena lica meča su: supervizor IBF, biće predsednik Komisije za šampione Lindzi Taker (SAD), sudija u ringu biće Manfred Kučler (Nemačka), a bodovni arbitri Frančesko De Ruvo (Italija), Zdravko Milojević (BiH) i Gžegorž Molenda (Poljska). Supervizor SPBF je dr Miroslav Popović.

Cena ulaznica je 300 dinara za tribine i 800 za parter. Organizaciju meča pomogli su Gradski sekretarijat za sport i Ministarstvo za omladinu i sport vlade Srbije.

PROGRAM BORBI

Meč u četiri runde u polusrednjoj kategoriji (do 70 kg): Stefan Stevanović (Srbija; 10-0, 2 KO) – Marijan Marković (Hrvatska; 3-10). Poluteška (do 80 kg) u šest rundi: Milan Kostić (Srbija; 6-1, 3 KO) – Josip Jalušić (Hrvatska, 10 – 22). Srednja (73 kg) u četiri runde: Milorad Žižić (Crna Gora; profi debi) – Renato Gogošević (Hrvatska; 0-6).

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN, Mere obezbeđenja na mestu posle napada na Jermena

Meč za interkontinentalnog IBF prvaka u polusrednjoj kategoriji (do 69,853 kg) u 12 rundi: Nikola Stevanović (Srbija; 20-1-1, 7 KO) – Stefano Kasteluči (Italija; 18-0, 9 KO).

PHOTO: ataimages.rs

nikola_i_kasteluci_merenje_2