ucesnici_WGP

FINALE WAKO PRO SRBIJA – RUSIJA

Kruna na meti Srba

 

U „BELEXPO centru“ na Novom Beogradu u subotu uveče na programu je veliko finale WAKO PRO WORLD GRAND prix turnira u K1. Selekcija Srbije će ugostiti Rusiju u meču koji će pokazati ko je aposlutni vladar planete.

Najmlađe takmičenje pod okriljem WAKO Federacije zaživelo je pre nešto više od godinu dana upravo u Beogradu kad je održan meč Srbija – Grčka. Srbi su tada slavili 4:1, da bi potom istim rezultatom savladali i Rumuniju u Bukureštu. Sa druge strane, do finala Rusi su stigli eliminisavši Francusku i Mađarsku. U subotu uveče ove dve selekcije, godinama najkvalitetnije kad su sva amaterska i profesionalna takmičenja WAKO federacije u pitanju, odlučiti ko je broj 1.

– Kad smo pre tri godine razmišljali o načinu na koji bi mogli da dodatno afirmišemo kik boks odlučili smo da pokrenemo WAKO PRO WORLD GRAND Prix po ugledu na teniski Davis cup. Već ovo prvo izdanje je pokazalo da je to bio pun pogodak. Viđeno je dosta kvalitetnih boraca, nekoliko odličnih mečeva, a one najbolje gledaćemo u „BELEXPO centru“. Naši momci su spremni, motivisani, i verujem da ćemo imati dosta razloga za slavlje kad se sve završi – prokomentarisao je dr Borislav Pelević, predsednik KBS Srbije.

Povezana vest:  FINALNE ELIMINACIJE K-1 GRAN PRIJA U SEULU, Fenomenalni Saki i Overim

Enni Falsoni, prvi čovek WAKO, je istakao da je premijerno izdanje Grand Prix turnira u potpunosti ispunilo očekivanja i najavio da će sledeće sezone ovo takmičenje biti prošireno.

– Za borca nema veće časti od te da brani boje svoje zemlje. Grand prix im omogućava da se ogledaju sa najboljima i istovremeno sa reprezentacijom osvoje tron. Ove godine smo imali dosta uspeha sa ovih osam selekcija, a od narednme godine očekujem da ćemo uključiti mnogo više reprezentacija iz Evrope, Azije i sa američkog kontinenta. Ideja je da se održavaju kontinentalne eliminacije i da se onda šampioni kontinenata ogledaju u završnici takmičenja. Posebno mi je drago što smo ponovo u Beogradu u kome je sve počelo i koji je uvek odličan domaćin. Želim svima mnogo sreće, a da ćemo prisustvovati vrhunskom spektaklu uopšte ne sumnjam.

Povezana vest:  Nikolić, Dačić i Kalanović gosti kod Palme na 15. međunarodnom kik boks susretu

Raspoloženje u taboru selekcije Srbije je na zavidnom nivou. Momci odišu optimizmom, veruju u trijumf iako respektuju protivnike.

– Svi smo se dobro pripremali za ovaj duel. Znamo ko su Rusi, svaki borac je odličan, a ovi momci su evropski i svetski šampioni. Očekujem dobre mečeve i ni malo ne sumnjam u trijumf. Tu mislim i svoj, ali pre svega ekipni. Pred duela sa Grcima u četvrtfinalu obećao sam da će se na kraju takmičenja svirati srpska himna. Niko od nas ne želi da prekrši obećanje – prokomentarisao je Nenad Pagonis.

Povezana vest:  PRIPREME JUNIORSKE REPREZENTACIJE SRBIJE, Podmladak na Kopaoniku

Program borbi

Mečevi za pojas profesionalnog prvaka Srbije do 81 kg: Viktor Šubić (Crvena zvezda Delije) – Nikola Stošić (SD Kombat). Do 91 kg: Jovan Kaluđerović (Crvena zvezda Delije) – Luka Stajić (Vojvodina).

Meč za pojas profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik do 88,6 kg: Ivan Strugar (Crna Gora) – Frederik Beloni (Francuska).

Finale VAKO Svetskog Gran prija do 60 kg: Miloš Anić – Umar Paškajev. Do 66,8 kg: Aleksandar Topić – Vjačeslav Borščev. Do 75 kg: Stevan Živković – Konstantin Serebrianikov. Do 81,4 kg: Uroš Bogojević – Aleksandr Drobinin. Do 94,1 kg: Nenad Pagonis – Kurban Omarov