ander erera man jun

Erera tvrdi da nije učestvovao u podmićivanju

Fudbaler Mančester Junajteda Ander Erera izjavio je danas da mu je savest „potpuno čista“ i da nije učestvovao u nameštanju meča Saragosa – Levante iz 2011, zbog čega je protiv njega i još 40 osoba juče podignuta optužnica.
Špansko tužilaštvio tvrdi da je Erera bio jedan od 18 igrača Saragose koji su u maju 2011. dali na stotine hiljada evra u kešu fudbalerima Levantea, kako bi ih oni pustili da pobede i tako izbegnu ispadanje iz Primere.
Dvadesetpetogodišnji Erera igrao je u spornoj utakmici koju je Saragosa u gostima dobila sa 2:1. On je kasnije te godine prešao u Atletik Bilbao, pre nego što se prošlog juna pridružio Junajtedu uz transfer vredan 36 miliona evra.
-Nisam nikada imao, niti ću ikada imati bilo šta sa manipulacijama i namestanjem rezultata utakmica – reao je Erera na Fejsbuku.
On je naglasio da će se u slučaju da bude pozvan da svedoči, rado odazvati.
-Moja savest je čista. Volim fudbal i verujem u fer plej, kako na terenu, tako i van njega – rekao je Erera.
Prema tvrđenju španskog tužilaštva, Saragosa je na račun svojih igrača i trenera uplatila 965. 000 evra koje su potom oni dali na ruke fudbalerima Levantea kao mito.
Španska „Marka“ je danas objavila da bi u slučaju da budu osuđeni za delo korupcije, igrači i treneri mogli da budu kažnjeni i zatvorom do četiri godine. Među optuženima za korupciju su i sadašnji selektor Japana i nekadašnji trener Saragose Meksikanac Havijer Agire, ali i igrač Svonsija Ekvadorac Džeferson Montero koji je u vreme odigravanja sporne utakmice nastupao za Levante.

Povezana vest:  Dešan: Na vreme sam upozorio igrače koliko će biti teško