Angola_2010_LogoAfrički kup nacija u neparnim godinama

 

Završni turniri Afričkog kupa nacija ubuće će biti održavani u neparnim godinama, saopštila je danas Afrička fudbalska konfederacija.

To znači da će naredna dva šmpionata Afrike biti održana u periodu od godinu dana. Godine 2012. organizatori će biti Ekvatorijalna Gvineja i Gabon, a već naredne godine Afrički kup nacija biće održan u Libiji.

Povezana vest:  Berbatov potpisao dvogodišnji ugovor sa Fulamom

-Fudbalska federacija Libije prihvatila je organizaciju prvenstva 2013. godine, što nam omogućava da pređemo na neparne godine – izjavio je predsednik Fudbalske konfederacije Afrike Isa Hajatu.

Hajatu je u januaru najavio takvo rešenje, jer je za igrače postalo neodrživo da se kontinentalno prvenstvo održava u godinama Svetskog kupa.

Za sada nije doneta odluka da se promeni i termin završnih turnira. Afrički kup nacija se tracicionalno održava početkom godine, što je uslovljeno klimatskim prlikama na tom kontinentu.

Povezana vest:  Vermezović napušta trenerski posao u Johanesburgu

Pošto sve više afričkih fudbalera igra u evropskim ligama, to je postao problem, pa je moguće da i prvenstvo Afrike bude igrano u junu ili julu, mada bi zbog visokih temperatira i to bio problem za igrače.