Fudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević rekao je da se njegova ekipa ne zadovoljava samo igranjem u Super ligi Srbije i da će već sutra početi pripreme za sledeće evropske kvalifikacije.

-Dobro nam ide u prvenstvu, ali ne razmišljamo samo o tome. Mi živimo za Evropu i za to se već od sutra spremamo. Drugi smo na tabeli i idemo dalje – rekao je Paločević novinarima posle utakmice u Alkmaru.

Vojvodina protiv holandskog AZ-a nije uspela da nadoknadi veliki zaostatak od tri gola iz prve utakmice, pa je posle nerešenog rezultata bez pogodaka u revanšu eliminisana u baražu za Ligu Evropa.

Povezana vest:  Sestra fudbalera tvrdi: Majka Ronaldovog deteta je mrtva

Paločević je kazao da je revanš bio veoma težak.

-Jako teška utakmica. Igrali smo da ne izgubimo meč. Dobili smo koji bod, dali sve od sebe. Ostaje žal, naravno, ali kad izgubiš 3:0, onda je stvarno jako teško. Vršili su visok presing. Niste mogli mnogo da igrate, stalno leđima, teren je bio veoma brz – kazao je Paločević.

Povezana vest:  Di Kanio novi menadžer Sanderlenda

Njegov saigrač Bogdan Planić rekao je da je AZ pokazao da je fizički dominantnija ekipa, ali da njegov tim fudbalski ne zaostaje.

-Pokazali su da su fizički dominantniji od nas, ali sa fudbalske strane ne zaostajemo ni malo. Primili smo u prvoj utakmici neke nesrećne golove, ali smo nakon toga pokazali da smo ravnopravni – rekao je Planić.

Povezana vest:  Radović produžio ugovor sa Legijom

On je kazao da je jedan poraz u osam kvalifikacionih utakmica ogroman uspeh.

-Ovo je ogroman uspeh, od osam utakmica jednom smo porazeni, najviše smo uzeli bodova od srpskih klubova i pokazali da to može da se uradi i samo s domaćim igračima – kazao je Planić.

Vojvodina će u nedelju igrati protiv Spartaka u Super ligi, a fudbaleri novosadskog kluba žele pobedu pred reprezentativnu pauzu.