Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da očekuje da njegovi fudbaleri protiv Austrije potvrde rezultat i dobru igru iz prošle utakmice, iako je ulogu favorita prepustio protivniku.

-Očekujem da potvrdimo rezultat i dobru igru iz Moldavije. To nam je potrebno. Spremni smo. Svi moramo da se držimo zajedno, da napredujemo i budemo mnogo bolji – rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će u nedelju igrati protiv Austrije, u trećem kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Muslinov tim posle dve utakmice ima četiri boda, nakon remija 2:2 sa Irskom u Beogradu i pobede 3:0 u Moldaviji.

Selektor je kazao da se nada lepom ambijentu na stadionu jer je „podrška potrebna“ i da misli da su je igrači zaslužili igrama u prve dve utakmice.

Povezana vest:  Lacio siguran protiv Peskare, Milinković - Savić strelac

Muslin je naveo da nema kadrovskih problema.

-Svi su zdravi i orni – dodao je on.

Muslin je rekao da je problem igrati dve utakmice u tri dana, ali da su se reprezentativci odmorili i biće fizički spremni

-Jeste problem kada se igra dva puta u tri dana, naročito igračima koji ne igraju u svojim klubovima. Ali, odmorili su se i mislim da nećemo imati fizičkih problema da odigramo kvalitetno – rekao je Muslin.

Srbija je u drugom poluvremenu igrala bez centarfora, a najistureniji je bio Aleksandar Katai. Muslin je rekao da ne razmišlja da protiv Austrije počne bez klasičnog napadača.

Povezana vest:  FSS: Sloga odustala, Sloboda prvoligaš

-Barselona je pravila najbolje rezultate kada je igrala bez centarfora. Katai nije klasični centarfor, ali je napadač. Postoji mogućnost da tako igramo, ali za sada ne. Gledam kako da napravim ravnotežu u ekipi, to je najvažnije – rekao je Muslin.

On je dodao da insistira da njegovi fudbaleri ostanu pozitivni, bez obzira na sve.

-Pozitiva je nešto na čemu insistiram. Fudbal jeste posao, ali treba da bude i zadovoljstvo. Dobra igra i rezultat treba da nam čine zadovoljstvo, kao i navijačima, za koje se igra fudbal. To je važan element u pripremi utakmice – kazao je Muslin.

Povezana vest:  Gomez frustriran izostavljanjem sa spiska za SP

Govoreći o Austriji, Muslin je ocenio da je to kvalitetnija reprezentacija i od Irske i od Moldavije.

-Fudbalski su jaki, sa nekoliko individualaca koji mogu da naprave razliku. Ali, imam poverenja u svoje momke, igraju sve bolje i siguran sam da će sada biti još bolje – kazao je selektor.

On je istakao da je Austrija favorit, s obzirom na rang listu FIFA i UEFA, ali i rezultatima u poslednje vreme.

-Neka uzmu ulogu favorita. Nama je dovoljno da budemo autsajderi, važno mi je samo šta će se desiti na terenu – rekao je Muslin.

Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.