Fudbaleri Crvene zvezde posle mnogo problema pobedili su danas na svom stadionu poslednjeplasirani Čukarički sa 3:1, u 12. kolu Super lige Srbije.

Zvezda je povela autogolom Lukasa Pjasentina u 57. minutu, a isti igrač je izjednačio u 83. lepim pogotkom iz slobodnog udarca. Pobedu domaćinu doneli su Predrag Sikimić u 85. i Ugo Vijeira u nadoknadi vremena.

Crveno-beli sada imaju 31 bod i ostaće prvi na prvenstvenoj tabeli i posle 12. kola. Čukarički je poslednji sa sedam.

Povezana vest:  Uhapšena 22 navijača Fejenorda u Rimu

Utakmica, koja je igrana pred oko pet hiljada ljudi na stadionu „Rajko Mitić“ po lošem vremenu, sve do prvog gola je prošla bez velikih šansi.

Fudbaleri Zvezde su uglavnom pokušavali iz daljine, ali bezuspešno, dok je Čukarički jedinu priliku imao u 13. minutu, kada je Marko Docić iz kornera pogodio stativu.

Povezana vest:  Crnogorci se nadaju istorijskoj pobedi protiv Engleske

Pjasentin se nije dobro snašao u 57. minutu, a lopta se posle dodavanja Gelora Kange odbila o njegovu nogu i prevarila golmana Čukaričkog Nikolu Petrića.

Crveno-beli su posle vodećeg gola imali nekoliko dobrih kontranapada, koji su se neuspešno završavali, što je Čukarički iskoristio i izjednačio golom Pjasentina iz slobodnog udarca sa 30 metara. ;

Zvezda je ipak uspela da osvoji tri boda, golom Sikimića, koji se odlično snašao i udarcem glavom savladao Petrića, posle centaršuta Dušana Anđelkovića iz kornera. Konačan rezultat postavio je Vijeira posle nove asistencije Anđekovića.

Povezana vest:  Namešteno osam fudbalskih utakmica u BiH, istraga u toku

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Spartaku u Subotici, dok će Čukarički na Banovom brdu dočekati ekipu Metalca.