Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da njegova ekipa mora da bude oprezna u predstojećem derbiju sa Milanom u italijanskom prvenstvu. Juventus je prvi na tabeli sa pet bodova prednosti nad Romom i Milanom. Crno-beli su jedini poraz u prvenstvu pretrpeli prošlog meseca u derbiju protiv Intera.

Šampion Italije vezao je četiri pobede, a Milan pet utakmica bez poraza i popeo se na treće mesto na tabeli sa istim brojem bodova kao Roma.

Povezana vest:  Borac i Radnički iz Niša odigrali nerešeno bez golova

-Moram da čestitam Milanu pošto imaju dobre rezultate u prvenstvu. Imaju nekoliko mladih igrača koji će biti budućnost italijanske reprezentacije. Utakmice Milana i Juventusa su uvek tesne. Protiv Intera smo bili favoriti i dobili smo dobar udarac – rekao je Alegri, preneo je Omnisport.

Utakmica Milana i Juventusa igra se u subotu od 20.45 na San Siru.

-Moramo da budemo oprezni, Suso i Mbaje Nijang imaju dobru tehniku, Karlos Baka je dobar napadač, a Djakomo Bonaventura je kreator igre. Poštujemo Milan. Oni imaju mlad tim, jaki su. Zaslužili su drugo mesto na tabeli, ali sezona je duga – rekao je Alegri, koji je 2011. godine osvojio poslednju titulu Milana.

Trener crno-belih dodao je da se nada da će Mario Mandžukić biti spreman, pošto je zbog povrede primicača propustio duel sa Lionom u Ligi šampiona. Utakmicu na San Siru propustiće Djorjdo Kjelini i Marko Pjaca zbog povreda.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Džejms ne razmišlja o istorijskoj konotaciji utakmice

Alegri će najverovatnije ostaviti na klupi Huana Kuadrada, uprkos tome što je postigao pobedonosni gol protiv Liona.

-Brojke vam govore, on je bio ključan igrač. Zaslužuje da bude starter, ali potrebno mi je da igrači kao što je on ostvare uticaj kada ulaze sa klupe – rekao je Alegri.