Fudbaleri Hofenhajma izgubili su danas u gostima od Hamburga sa 2:1 i tako dali šansu Borusiji Dortmund da ih prestigne na trećem mestu Bundeslige.

Hofenhajm posle 28 utakmica ima 51 bod, jedan više od četvrtoplasirane Borusije, koja će imati težak zadatak od 18.30 protiv Bajerna u Minhenu.

Dvostruki strelac za Hamburg bio je Aron Hunt, u 25. i 75. minutu, dok je gol za Hofenhajm dao Andrej Kramarić, iz penala u 33.

Povezana vest:  Navijaču Sitija trogodišnja zabrana prisustva utakmicama

Treće mesto vodi direktno u Ligu šampiona, a četvrto u kvalifikacije za to takmičenje.

Prvi pratilac za četvrtu poziciju sada je Frajburg, koji je sa 1:0 golom Nilsa Petersena u 70. minutu pobedio Majnc i sa 41 bodom je ispred Kelna, koji je poražen na svom stadionu od Borusije Menhengladbah sa 3:2.

Drugoplasirani Lajpcig pobedio je Bajer Leverkuzem kod kuće sa 1:0, golom Jusufa Poulsena u 94. minutu, uprkos tome što je od 88. minuta imao igrača manje, posle isključenja Vilija Orbana.

Povezana vest:  Španija bez Ćabija Alonsa protiv Urugvaja

Lajpcig ima 58 bodova, sedam manje od vodećeg Bajerna. Leverkuzen je 12. sa 35.

Volfsburg je poražen drugi put zaredom, pošto je ubedljivo izgubio od Šalkea sa 4:1, i sledi mu nastavak borbe za opstanak.

Šalke je izbio na 10. mesto sa 37 bodova, dok Volfsburg ima 30, samo jedan više od Augsburga, koji je na mestu koje vodi ka ispadanju iz Bundeslige.

Povezana vest:  Đukić zadovoljan Kordobom, veruje u opstanak