Joachim_LowJoakim Lev: Moji igrači su gladni uspeha

 

Selektor nemačke reprezentacije Joakim Lev zadovoljan je načinom na koji su Panceri otvorili kvalifikacije za Euro 2012. godine. Miroslav Klose, 32-godišnji napadač nemačke reprezentacije, svojim je pogotkom u 51. minuti donio Elfima sva tri boda u Briselu u meču sa Belgijom. Belgijski golman Daniel Van Bujten, koji je igrao protiv mnogih saigrača iz minhenskog Bajerna, poklonio je loptu Nemcima oklevajući u predaji ili ispucavanju u svom kaznenom prostoru, a Tomas Miler je odlično prograo Klosea koji je sa 12 metara udaljenosti niskim udarcem matirao belgijskog golmana i positgao 53. gol za nemačku reprezentaciju.

Povezana vest:  Kompani: Nadam se da će Ture potpisati novi ugovor

Za većinu nemačkih reprezentativaca koji su nosili dres do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ovo je bio prvi reprezentativni nastup posle Mundijala. Nemačka je, doduše, prošlog meseca odigrala prijateljsku utakmicu protiv Danske (2-2), ali su taj dvoboj udarni nemački igrači propustili.

-Moji igrači nisu bili sveži nakon Svetskog prvenstva, trebalo nam je da uđemo u ritam u ovoj utakmici. Ali, ova utakmica je pokazala da su moji igrači i dalje gladni uspeha, što mi daje veliki optimizam za budućnost. Važno je bilo pobediti Belgiju u gostima, jer ostale reprezentacije, mislim, ovde neće pobeđivati – istakao je Joakim Lev.

Povezana vest:  Erikson novi selektor Obale slonovače

Njegov kolega, belgijski selektor Georges Lekens, smatra da bi remi bio pravedniji ishod.

-Nemci su iskoristili naš poklon i pobedili. Bili su veći profesionalci od nas. Iz ove utakmice moramo nešto da naučimo – rekao je Lekens.