FRANCESCO_TOTTIToti: Čim osetim da nisam pravi idem u penziju

 

Iako će 27. septembra napuniti 34 godine Frančesko Toti ne razmišlja o penziji, ali priznaje da će „biti prvi koji će baciti peškir“ kada shvati da više nije na nivou potrebnom za igranje u Seriji A.

Premda u poznim igračkim godinama Romin je kapiten i dalje predvodnik ekipe u kojoj je proveo celu karijeru odbivši ponude Real Madrida, Intera i Mančester Junajted.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Veliki problemi Francuza sa povređenim igračima

-Nikada nisam požalio što sam ostao u svome gradu i u ekipi za koju sam oduvek navijao – kaže Toti koji u dresu vučice igra bez prekida od 1992. godine.

-Nije to lako, uvek postoje stvari koje su dobre i koje su loše. Moja je prednost u tome što ovde za mene nema tajni, što poznajem svaku travku na terenu. Mana je u tome što sam uvek u centru pažnje. Ipak, ponosan sam na svoj izbor koji je donet srcem, a ne glavom.Nisam razmišljao šta ću posle karijere, o tom danu ne sanjam. Još se uvek osećam kao fudbaler. Kada to više ne bude slučaj prvi ću baciti peškir i otići u penziju. Ne želim da završim na klupi i budem igrač za deset utakmica po sezoni, pa ću se, čim osetim da više nisam Toti, povući. Jasno, nadam se da to neće biti tako brzo – zaključio je.

Povezana vest:  Jovetić za pobedu Crne Gore nad Islandom

Inače, Toti je za Romu ugovorom vezan do 2014. godine.