UEFA-Liga-Evrope

Čelsi igra u Bazelu, Benfika u Istanbulu

Fudbaler Čelsija Fernando Tores rekao je danas da su svi u klubu zadovoljni što su stigli do završnice u Ligi Evropa i da žele da osvoje trofej tog takmičenja. Fudbaleri Čelsija sutra od 21.05 igraju na gostovanju protiv Bazela, prvu polufinalnu utakmicu Lige Evropa.
Čelsi ove sezone nije postigao očekivane rezultate pošto neće odbraniti titulu šampiona Evrope, neće osvojiti titulu u Premijer ligi, a u polufinalu FA kupa ispao je od Mančester sitija.
-Imamo mladu ekipu i moramo da naučimo da pobeđujemo, a ovo je dobra prilika za to. Ne takmičimo se u Ligi šampiona, ali ovo je Liga Evropa. Igramo u polufinalu, svi znaju da želimo da osvojimo trofej – rekao je Tores, preneli su danas mediji.
-Svi su zadovoljni što smo stigli do četiri najbolje ekipe u takmičenju. Utakmice u Ligi Evropa nas drže u dobrom raspoloženju I mislimo da bi ovo mogla da bude dobra sezona – dodao je španski reprezentativac.
Čelsi je u četvrtfinalu izbacio Rubin iz Kazanja, a Tores je na dve utakmice postigao tri gola. U ekipu će se za sutrašnju utakmicu vratiti Džon Teri, Frenk Lampard, Ešli Kol, Geri Kejhil, Vikotr Moses i Jusi Benajun, nakon što su propustili prvenstvenu utakmicu sa Liverpulom (2:2).
Trostruki uzastopni šampion Švajcarske Bazel prvi put igra u polufinalu evropskog takmičenja i jedini je šampion među četiri ekipe.
Od kako je prošlog oktobra Murat Jakin preuzeo ekipu, Bazel je izgubio samo dve prvenstvene utakmice, a ove sezone nijednom nije poražen u prvenstvu. Bazel ima tri boda više od Grashopersa, igra u finalu Kupa i ima velike šanse da odbrani „duplu krunu“.
-Čelsi je najbolja ekipa koja je ostala u takmičenju, ali nema razloga da se plašimo duela. Nikada nisam bio na Stamford Bridžu i radujem se odlasku u London – rekao je Jakin.
U drugoj utakmici, od 21.05 u Istanbulu igraju Fenerbahče i Benfika. Dvostruki evropski šampion Benfika u utakmicu ulazi posle pobede nad gradskim rivalom Sportingom od 2:0 u prvenstvu, posle koje je stekla četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Portom.
Sa druge strane, Fenerbahče je izgubio od Genčlerbirligija sa 0:2 I ima sedam bodova manje od vodećeg Galatasaraja.
-Ne možemo više ništa da uradimo, nego da se 100 odsto koncentrišemo na utakmicu sa Benfikom – rekao je trener turskog tima Ajkut Kodžaman.
Revanš utakmice igraju se 2. maja.

Povezana vest:  Dodić: Partizan je sada najopasniji, ali naš cilj je bod