gomez-kafa

Gomes predstavljen na Artemio Frankiju

Novi fudbaler Fjorentine Mario Gomes predstavljen je danas na stadionu Artemio Franki, gde je objasnio zašto je napustio prvaka Evrope Bajern iz Minhena i prešao u klub iz Firence. Nemački napadač istakao je da veruje da će prelaskom u manji tim, provesti više vremena u igri i tako ostati u boljoj formi za predstojeći Svetsko prvenstvo u Brazilu.
-Moj trasnfer će možda delovati čudno nekima. U Minhenu sam imao sve, ali ovde imam šansu da igram sa Mundijalom na umu – kazao je Gomes.
On je dodao da mu je novi Bajernov trener Pep Gvardiola preporučio da pređe u Fjorentinu zbog napadačkog stila igre. Gomesa je na stadionu Artemio Franki dočekalo oko 15.000 navijača, a Nemac je rekao da mu takav doček daje mnogo energije.
-Sav ovaj entuzijazam je sjajan i daje mi mnogo energije. Osećam mnogo odgovornosti i želim da pobeđujem – rekao je Gomes.
Gomes je u prethodne četiri sezone za Bavarce odigrao 172 utakmice I postigao 112 golova.  Za njegov transfer u klub iz Toskane je navodno uplaćeno 20 milion evra. 
-Dolazak šampiona kao što je Gomes potvrđuje koliko je jako naše vlasništvo. Ono je to koje nam dozvoljava da se borimo protiv Golijata u jednakim uslovima – rekao je sportski direktor Fjorentine Danijele Prade. 

Povezana vest:  Britanski parlament raspravlja o rasizmu u Premijer ligi