U beogradskom hotelu „Kraun plaza“ danas (četvrtak, 22. jun) je održana redovna sednica Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije, na kojoj je Radoslav Milić, direktor OK Novi Pazar, izabran za predsednika Skupštine OSS.

Zoran Gajić, predsednik OSS, otvorio je zasedanje Skupštine uz verifikaciju 37 od 50 delegata sa pravom glasa. Rukovođenje sednicom potom je preuzelo radno predsedništvo, u kojem su bili Radoslav Milić, Zlatko Petrović i Miodrag Rajković.

Povezana vest:  KUP IZAZIVAČA 2016., Jedinstvo u sredu protiv Njiređhaze u Staroj Pazovi

Na predlog Odbojkaškog saveza Beograda dužnosti delegata su razrešeni: Dragoljub Milošević, Ana Avramović, Zorica Bjelić, Slobodan V. Milošević, Nenad Golijanin, Zoran Kozomora, Slobodan G. Milošević, Dušan Keser i Cvijeta Karan, sa 36 glasova „za“ i 1 glasom „protiv“.

Nakon razrešenja delegata OSB, Zoran Gajić, predsednik OSS, zahvalio se Slobodanu Miloševiću, dugogodišnjem generalnom sekretaru OSS, za doprinos razvoju OSS, kao i na pomoći koju i danas pruža. Slobodan Milošević je potom zahvalio Zoranu Gajiću na iskrenim rečima i poželeo svima uspešan rad.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Radnički srušio lidera

Za delegate OSB u Skupštini OSS predloženi su Mladen Maran, Igo Miljković, Dragan Tadić, Dragoslav Vučinić, Slaviša Perović, Nikola Đuričić, Dušan Kostić, Stevan Žunić i Zoran Mitić, što je prihvaćeno sa 42 glasa „za“ od ukupno 50, na osnovu novog broja delegata uz potvrdu verifikacione komisije.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predložio je Radoslava Milića za predsednika Skupštine OSS, što su delegati jednoglasno usvojili.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Nemačke posle preokreta

Na sednici Skupštine OSS razmatran je i usvojen izveštaj o radu za 2016, zatim plan rada za 2017, finansijski izveštaj za 2016, kao i plan za 2017.

Na predlog Radoslava Milića, predsednika Skupštine OSS, delegati su jednoglasno usvojili predlog da se ua Nadzorni odbor OSS izaberu Nikola Vuković kao predsednik i Slobodan Ćurčić i Dragan Tadić, kao članovi.