Srpska kadetska reprezentacija boriće se za 5. mesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Mladi srpski rukometaši pretrpeli su drugi poraz na šampionatu, ovoga puta od favorizovanog domaćina, Hrvatske i time izgubili šansu za plasman u polufinale i borbu za medalje. Već posle prvog meča, i pobede Nemačke nad Islandom, bilo je jasno da učenicima Nenada Maksića treba trijumf od tri gola, uz postignutih 28 i više, protiv domaćina…

Odličnu igru u prvom poluvremenu naš tim nije materijalizovao ponajviše zbog slabe realizacije čistih šuteva, blagogo kriterijuma španskih arbitara prema domaćinu i ishitrenim igranjem sedam na šest u napadu pred kraj poluvremena, kada je dat gol, a primljena dva lagana, bez golmana…

U nastavku, mnogo promašenih šuteva našeg tima, uz poklon paket domaćinu u režiji Uroša Pavlovića, koji je prvo zaradio drugo isključenje na dva minuta, a zatim kao isključeni igrač ušao na teren i zaradio diskvalifikaciju, a našu reprezentaciju ostavio sa dva čoveka manje u polju, što Hrvati koriste da podignu razliku na nedostižnih „plus osam“.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije očekuju pobede u kvalifikacijama

Ipak, ključni trenutak za ovakav plasman bio je start utakmice sa Nemcima, kada smo u prvih devet minuta dozvolili da na semaforu bude 8:0 za „pancere“, što nas je u krajnjem zbiru i koštalo polufinala. Ostaje žal, jer po partijama, dve najbolje ekipe iz grupe nisu u polufinalu, a materijal Hrvatske i Srbije za budućnost izgleda mnogo bolje od ostatka Evrope.

Srbija u petak u 15 časova igra meč protiv četvrtoplasiranog tima Prve grupe, a to je Španija, a poslednjeg dana takmičenja, ukoliko pobedi, igraće sa boljim iz duela Island – Danska u 12,30 časova za peto mesto, a ukoliko izgubi u 10 časova za sedmo, sa poraženim iz navedenog duela. Parovi polufinala su Francuska – Nemačka i Hrvatska – Slovenija.

Povezana vest:  REZULTATI 11. KOLA SRL ZA MUŠKARCE I 8. KOLA SRL ZA ŽENE

SRBIJA – HRVATSKA 29:35 (15:17)

Dvorana: Gimnazije u Koprivnici. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kabrehas i Sančez (Španija). Sedmerci: Srbija 3 (3), Hrvatska 4 (4). Isključenja: Srbija  6, Hrvatska 6 minuta. Crveni karton: Uroš Pavlović (Srbija) 3×2 u 39. minutu.

SRBIJA: Krstić, Milenković 4, Maksić 6, Sunajko 7, Trnavac, Bubić 1, Vignjević, Jandrić, Jovanović 2, Pavlović 1, Stojanović, Došen 1, Ivanović 6, Lazić, Mijatović 1, Radivojević.

HRVATSKA: Radočaj, Špruk 2, Koncul 2, Martinović 8, Strbad 4, Raguž 1, Lučin 4, Grahovac 1, Bahtijarević 2, Panjan, Šarac 3, Jaganjac 2, Vusić 2, Miličević, Turčić 2, Curiš 2.

Igrač utakmice: Ivan Martinović (Hrvatska)

Nenad Maksić selektor Srbije:

– Čestitam Hrvatskoj na svim pobedama i plasmanu u polufinale. Meč je bio interesantan, lep za gledanje. Dali smo sve od sebe, igrali najbolje što možemo u situaciji kada imamo nekoliko povređenih igrača i želim da čestitam mojim momcima na muškoj borbi.

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Crno-beli veruju u pobedu

Nikola Ivanović, najbolji u našem timu:

– Izgleda da je Hrvatska bila bolja danas i želim im sreću u polufinalu. Dali smo sve od sebe, igrali dobru odbranu, ali nikako nismo uspeli to da materijalizujemo u napadu. Došli smo ovde sa snovimlja o medalji, a sada ćemo istim žarom da se borimo za peto mesto.

 

Grupa 2 (Koprivnica)

Preneti rezultati: Nemačka – Srbija 25:18, Hrvatska – Island 34:29. Odigrano: Island – Srbija 31:36 (13:19), Hrvatska – Nemačka 32:21 (18:7), Nemačka – Island 35:20 (15:9), Srbija – Hrvatska 29:35 (15:17).

Hrvatska          3          3          0          0          101:79 6

Nemačka         3          2          0          1          81:70   4

Srbija               3          1          0          2          83:91   2

Island              3          0          0          3          80:105 0