Handball_the_ball

KUP POBEDNIKA KUPOVA
Zaječar gostuje Mađaricama u osmini finala KPK
 
Nastavljaju se najveći izazovi za rukometašice srpskog šampiona, Zaječara, u ovoj sezoni. Najkvalitetnije evropsko takmičenje posle EHF Lige šampiona, Kup pobednika Kupova, došlo je do osmine finala, a u prvom meču TOP 16, „Amazonke“ gostuju u Mađarskoj, gde će u Sekešfehervaru igrati protiv domaće Alkoe (nedelja, 16 časova):
– Za protivnika imamo dobru ekipu, koju karakteriše čvrsta igra u odbrani, brza kontra i polukontra. Pokušaćemo istim receptom da im se suprostavimo. Naš stručni štab je skenirao protivnika, tako da se nadamo najboljem – reči su predsednika RK Zaječar, Milana Stankovića, koji prihvata ulogu blagog favorita:
– Može se reći da smo u maloj prednosti, ali moramo biti oprezni. Razmišljamo samo o prolasku dalje. Nećemo juriti pobedu po svaku cenu u prvom meču, važno nam je da budemo bolji posle revanša u Zaječaru za sedam dana. U ovoj fazi ovako kvalitetnog takmičenja, iluzorno je tvrditi da ste u velikoj prednosti nad nekim – kaže Stanković i dodaje da će Zaječarke imati i veliku podršku u Mađarskoj:
– Sa nama putuje i naša druga – ženska juniorska ekipa, koja će u Mađarskoj odigrati i jedan prijateljski meč. Sa njima će i klinci iz naše škole, kadeti i pioniri. Želimo decu da nagradimo ovim putovanjem. Tradicionalno, na put, krenuće i jedan autobus sa našim vernim navijačima, tako da se nadam da ćemo na tribinama imati i više od 100 ljudi, koji će navijati za Zaječar – reči su Stankovića.
Trener Dragan Markov, smatra da je Zaječar kvalitetniji u ovom trenutku:
– Reč je o dosta solidnoj ekipi, slabih nema u osmini finala KPK. Kvalitet više im daje jaka mađarska liga. U ovom momentu smo kvalitetniji i to moramo da pokažemo na terenu.
Prvu utakmicu u Mađarskoj sudiće sudije iz Belorusije, Mikhail Mayeuski (BLR) i Yuri Tereshchenkov (BLR), dok će EHF delegat biti Antonin Stanek iz Češke.
U taboru Zaječara, atmosfera je dobra. Kvare je sitne povrede, pre svega Terese Pislaru, koja ima problema sa tetivom, kao i sitni problemi Jelene Erić i Jovane Bartošić.

 

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Makedonski navijači zaposeli prostor oko Arene