Američki plivač Rajan Lokti vratio se prošle noći takmičenjima u SAD nakon što mu je istekla desetomesečna suspenzija zbog nedoličnog ponašanja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Lokti je finalnu trku na 100 metara ledjnim stilom na Otvorenom prvenstvu SAD završio na petom mestu s vremenom 55,16 sekundi.

„Ovo je dobra polazna tačka“, rekao je Lokti nakon trke.

Lokti je tokom Olimpijskih igara u Riju prijavio da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije. Rekao je da su opljačkani u taksiju pod pretnjom oružja, a da je jedan od pljačkaša imao policijsku značku.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić: Veliko rasterećenje

Plivači nisu prijavili incident policiji koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo. Brazilska policija je potom saopštila da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo.

Policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. Kako je tada navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanoviću zlato u trci na 200 metara leptir

„Šta se dogodilo, dogodilo se to, to je prošlost. Čovek sam, napravio sam grešku i naučio sam lekciju. Baš kao i svi ostali“, rekao je američki plivač.

Lokti je naveo da mu je cilj da bude u timu SAD za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. On je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja, a 2020. imaće 36 godina.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP DUBAJI 2010, Lenđer bez polufinala u Dubaiju

„Biće to dugo putovanje“, rekao je. ;