Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Češke odigrali su danas nerešeno 2:2 u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Hrvatska je do prednosti došla u 37. minutu pogotkom Ivana Perišića, da bi na 2:0 u 59. povisio Ivan Rakitić, a Češka je preko Milana Škode u 76. smanjila zaostatak, da bi Tomaš Necid u 93. iz jedanaesterca doneo bod svojoj reprezentaciji.

Reprezentacija Ante Čačića je u prvom kolu s 1:0 pobedila Tursku, dok je Češka istim rezultatom poražena od Španije.

Hrvatska će u poslednjem, trećem kolu Grupe D u utorak igrati protiv Španije, a Češka protiv Turske.

Povezana vest:  PSŽ rutinski u osminifinala nacionalnog kupa

Reprezentacija Hrvatske još jednom je na kontinentalnom šampionatu prikazala veoma dobu igru, ali ovaj put nije uspela da osvoji tri boda.

Ekipa Ante Čačića je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrala Češku. U 37. minutu posle jedne greške Čeha na sredini terena Milan Badelj je proigrao Perišića koji je posle solo prodora utrčao u šesnaesterac, te šutirao u dalji ugao s oko 11 metara levo iskosa i savladao Petra Čeha.

Hrvatska je i u drugom delu nastavila s ofanzivnom igrom, ređale su se prilike pred golom Čeha, a do novog gola su stigli posle još jedne greške defanzivaca reprezentacije Češke.

Povezana vest:  Slaviša Kokeza otišao iz Zvezde

Marselo Brozović presekao je dodavanje na oko 30 metara od gola rivala, te uposlio usamljenog Rakitića koji laganim udarcem u situaciji jedan na jedan savladao Čeha.

Imala je Hrvatska još nekoliko dobrih situacija pred golom Čeha, ali nije uspela da postigne gol.

Češka je u poslednjih 15 minuta zaigrla ofranzivnije, oslobodila se pritiska Hrvatske, što je odmah donelo rezultat.

Povezana vest:  Marsej propustio šansu da se približi vodćem Lilu

Posle jednog centaršuta Tomaša Rosickog u 76. minutu s desne strane, Milan Škoda bio je najviši u skoku, te je udarcem glavom savladao Danijela Subašića.

U 85. minutu došlo je do petominutnog prekida zbog bakljade navijača Hrvatske, što je na kraju više odgovaralo Česima, koji su krenuli u potpunu ofanzivu.

Nakon jedne ubačene lopte u 92. minutu Domagoj Vida je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je sudija Mark Klatenburg dosudio jedanaesterac, a Necid je bio siguran izvođač.