Crno beli žele još jednu pobedu u Evroligi

 

petarbozicparKošarkaši Partizana sastaće se danas sa Orleanom u Francuskoj u osmom kolu Grupe B Evrolige.

U Grupi B trenutno sve ekipe, osim Orleana, imaju šanse da se plasiraju u Top 16. Partizan ima skor 4-3, dok Francuzi imaju svih sedam poraza. U trećem kolu Orlean je gostovao u ’Pioniru’ i tada su ’crno-beli’ zabeležili svoju prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, slaveći sa 78:71. Proteklog vikenda, košarkaši Orleana zabeležili su i šestu pobedu u 11. kola francuskog prvenstva, savladavši Strazbur sa 99:71. Ekipu Partizanovog rivala predvodili su Rivon Kovil sa 21 poenom i šest skokova i Adrien Merman sa 16 poena i 11 skokova.

Povezana vest:  Šćepanović napustio Budućnost

Trener Duško Vujošević svestan je da njegovu ekipu očekuje težak posao, uprkos tome što Orlean do sada nije zabeležio pobedu.

-Čeka nas jako težak posao. Došli smo u situaciju da se eventualnom pobedom približimo nečemu čemu se malo ko nadao na početku sezone – plasmanu u Top 16. Orlean nema problema sa motivacijom, podiže kvalitet i sigurno će želeti da zabeleži makar jednu pobedu – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Džulius Dženkins pojačao Budućnost pred duel sa Zvezdom

Vujošević je dodao da će i košarkaši francuske ekipe biti motivisani i da su u mečevima sa Olimpijakos i Lijetuvas Ritasom bili blizu pobeda.

-Protiv Olimpijakosa kod kuće vodio je do pred kraj, a na jako teškom gostovanju u Litvaniji kontrolisao je veći deo utakmice. Mi se možemo osloniti na ono što zavisi od volje: motivaciju, odbranu, energiju, skok. Svestan sam i da su oni jako motivisani. Ako bismo pobedili u Francuskoj i onda Lijetuvos kod kuće, ja bih bio zadovoljan, čak i da se ne plasiramo u Top 16 – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Tamiš na korak od istorijskog uspeha

Kapiten Petar Božić istakao je motivaciju Orleana kao najveći problem.

-Orlean ima svoj kvalitet, a popravio je formu u poslednjim utakmicama. Pokazali su da im je ponos važan i sigurno će biti jako motivisani da zabeleže jednu pobedu. Mi želimo da nastavimo da pobeđujemo i da ostanemo u trci za Top 16 – rekao je Božić.

Utakmica Orlean – Partizan igra se u danas od 21h.