Bistrik_OrchestraBilja Krstić i Bistrik na turneji u Americi i Kanadi

 

Etno muzičarka Bilja Krstić i njen orkestar „Bistrik“ završiće turneju u Severnoj Americi koncertom 9. oktobra u Garden centru u Torontu (Kanada).

Bilja Krstić je rekla agenciji Beta da će na koncertu u Torontu izvesti pesme sa svoja tri albuma, ali i da će predstaviti neke od pesama koje će se naći na novom CD-u.

Povezana vest:  Šest pop zvezda u subotu u Studiju: Kaliopi, Marko Louis, Lena Kovačević, Ivana Peters, Yanx i Igor Simić

Tokom turneje, ona je sa svojim orkestrom 30. septembra nastupila na zatvaranju Vorld mjuzik festivala „Čikago 2010“ (World Music festival Chicago).

Prema njenim rečima, na festivalu u Čikagu su, pod jedinstvenim nazivom „Ceo svet pod jednim krovom“ (One world under one roof), u Kulturnom centru tog grada, pored Bistrika nastupili i muzičari iz Brazila, Irana, Madagaskara, Španije, Senegala i Severne Amerike.

Povezana vest:  Pevač Metalike poklonio zemlju u Kaliforniji

-Za naš koncert je vladalo veliko interesovanje, ispred koncertne dvorane je ostalo više stotina ljudi koji su čekali u redu da uđu na koncert, a tokom gostovanja u Čikagu veliki broj promotera iz Amerike, Brazila, Španije i Indije pokazalo je interesovanje za saradnju sa nama – rekla je Krstićeva.

Bilja Krstić i Bistrik orkestar su u Čikagu 1. oktobra održali koncert za članove srpske zajednice u Čikagu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog vaskrsenja u tom gradu.

Povezana vest:  Ozi Ozborn: Na jednom dočeku pijan sam zaprosio striptizetu pred svojom ženom

Oni su 3. oktobra održali koncert u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Los Anđelesu, povodom obeležavanja 100 godina postojanja te crkve, na kome su izveli neke od najstarijih autentičnih zapisa Srbije i Balkana.

Prema rečima Bilje Krstić, Bistrik će nakon povratka u Beograd raditi na završetku novog albuma, četvtrog po redu.