Kia_Magentis_OptimaLimuzina Kia Magentis u novom ruhu

Svetska premijera u aprilu u New Yorku

 

Nova generacija limuzine Kia Magentis, na nekim tržištima poznatija pod imenom Optima, sledećeg meseca će imati svetsku premijeru na salonu automobila u  New Yorku.

Prvi čovek Kijinog dizajna, Peter Schreyer, prve zvanične fotografije novog Magentisa ispratio je rečima:

-Sledeća generacija Magentisa ima ‘snagu iznenađenja’. To je automobil, kojeg ljudi jednostavno ne očekuju od  Kije – i to je upravo to što smo sebi zadali kao cilj.

Povezana vest:  Još jedna hit ponuda iz Opela. Opel Insignia već od 18.111 evra!

Agresivni prednji deo karakterišu ‘tigrova’ maska – na nju smo već navikli kod nekih drugih Kijinih modela – i prema gore “zategnuti” projektorski farovi.

Duži, širi i niži od svog pretka, Kijin četverovratni kupe odlikuju hromirani lukovi koji se rastežu od A do C stubića i modelu daju karakterističan oblik, koji vizuelno snižava vozilo, ali i istovremeno vizuelno povećava zadnji deo vozila.

Povezana vest:  Premijera novog 3-cilindričnog motora u Opel ADAMu u Ženevi

Iako još nema zvaničnih fotografija unutrašnjosti možemo reći da je unutrašnjost kabine veoma prostrana i prestižna, a centralna konzola je blago usmerena prema vozaču.

-Magentis utelovljava Kijino novo dizajnersko samopouzdanje – dodaje Schreyer i završava rečima: -To je globalni auto sa ličnom notom.

Novog Magentisa u Južnoj Koreji i SAD očekuju krajem godine dok se u Evropi i na ostalim tržištima očekuje u maju 2011. godine.