CITROEN_C3_PICASSOCITROËN C3 Picasso će vas osvojiti svojim šarmom

Sa C3 Pikaso-om, CITROËN još jednom uzdrmava ustaljene automobilske ideje, predstavljajući jedan inovativni koncept koji će sigurno igrati vodeću ulogu u segmentu B2 MPV (višenamensko vozilo).
C3 Pikaso nosi svu kreativnost koja je zaštitni znak CITROËNa i izdvaja se smelom stilizacijom, inovativnom arhitekturom i izuzetnom oštroumnošću. On čini više nego da prosto oplemeni kvalitete jednog MPV-a. Visoko podešeno sedenje i preglednost će oduševiti sve putnike, dok će kompletan i intuitivan promenjivi dizajn vozila učiniti njihov svakodnevni život šarmatnim. A okretno držanje na putu pridošlice će zadovoljiti vozače koji traže zadovoljstvo i učešće za volanom.
Stil novog porodičnog C3 predstavljen je na prošlogodišnjem Pariskom sajmu automobila, pred izbacivanje u prvoj četvrti 2009. godine.

CITROEN_C3_PICASSO_1Vragolasti šarm

CITROËN je vešto uklopio supotstavljene kvalitete okruglog nasuprot četvrtastom, snažnog nasuprot šarmantnom, modernog nasuprot retro i veliku zapreminu nasuprot tečnim linijama da bi projektovao vozilo sa probojnom stilizacijom i dopadljivim, nestašnim karakterom. Čista i funkcionalna stilizacija izražava njegovu osnovnu namenu: udobnost putnika u svako vreme i u svakoj situaciji.

Povezana vest:  Old tajmeri odolevaju vremenu

Mali spolja, veliki unutra

Naročito inovativna arhitektura C3 Pikaso-a čini ga malim spolja a prostranim unutra. Sa merama od 4,08 m dužine, 1,73 m širine i 1,62 m visine, ima iznenadjujuće sabijen prednji deo i strogo vertikalni zadnj deo. Ove originalne proporcije obezbeđuju neverovatnu količinu unutrašnjeg prostora. Prtljažnik je podjednako prostran, hvaleći se sa čak 500 litara (VDA) pod policom sa svih pet sedišta na mestu.
C3 Pikaso revolucionizira pogodnosti korisnika sa njegovim preglednim prilagodljivim dizajnom koji omogućava vlasnicima da prošire unutrašnji prostor za rekordno vreme. Odvojena zadnja sedišta na preklapanje klizaju nezavisno preko 150mm zbog udobnosti svih putnika, bez obzira na njihov oblik i veličinu. Sedišta se mogu lako preklopiti jednom rukom, jednim prostim pokretom, koristeći kontrole na gornjem delu pozadine zadnjih sedišta.
Kombinovano sa pokretnim podom prtljažnika, ova funkcija obezbeđuje potpuno ravan tovarni prostor sve do sedišta u prvom redu.
Dužina tovara se može dalje produžiti presavijanjem sedišta suvozača do položaja stola.

Povezana vest:  DVOMILIONITI FIATOV AUTOMOBIL SA BLUE&ME SISTEMOM

CITROEN_C3_ PICASSO_2Širokougaoni pogled

Položaj za vožnju nudi neuporediv, širokougaoni pogled zahvaljujući novom trodelnom vetrobranu sa tankim stubovima i visokim položajem za sedenje, koji daje vozaču upravljački pogled na put. Umotana u omotač od oučljivog stakla, kabina je preplavljena svetlošću. Sa dužinom od 4,5m sa panoramskim krovom, staklena površina na C3 Pikaso-u je jedna od najvećih u svom segmentu.

Povezana vest:  Opel predstavio novog brend ambasadora, Bajaga i instruktori od sada putuju Opel Vivarom

MPV kao ‘’vozilo zadovoljstva’’

Vozači C3 Pikaso-a dobijaju potpuno novo iskustvo zadovoljstva u vožnji koje ga diže visoko u njegovom segmentu.
CITROEN_C3_PICASSO_3Kompaktne dimenzije vozila i mali krug okretanja čine ga impresivno pokretnim i sposobnim da zaobidje prepreke sa lakoćom. C3 Pikaso ima stav vozila dostojan limuzine, čineći vozača potpuno mirnim u svim voznim situacijama.
C3 Pikaso je takođe opremljen nizom štedljivih motora viskih performansi. Isporučuje se sa dva benzinska agregata nove generacije – VTi 95 i VTi 120, i sa dva dizela, HDi90 i HDi 110 DPFS, poznatim po svojoj sposobnosti I zadovoljstvu u vožnji. Ovi motori imaju malo odavanje CO2 dok agregat HDi90 odaje samo 125g/km.
C3 Pikaso modeli opremljeni HDi motorima nose Airdream®(Erdrim) znak koji ukazuje da CITROËNovi modeli imaju najbolje potvrde u vezi sa zaštitom životne okoline.