Opel Meriva osvojila Zlatni VolanNova Opel Meriva je dobitnik nagrade Zlatni Volan 2010

 

Opel Meriva je osvojila nagradu Zlatni Volan 2010 (Golden Steering Wheel 2010) i tako nastavila koracima drugih Opel automobila na prestižnim međunarodnim takmičenjima. Prošle godine Astra je odnela nagradu Zlatni Volan kući u Rüsselsheim nakon što je Insignia proglašena automobilom godine 2009. Ovo je četrnaesti put da je Opel osvojio nagradu Zlatni Volan u 35-ogodišnjoj istoriji ovog takmičenja.

Povezana vest:  Svetska pretpremijera potpuno novog Opelovog modela Grandland X u Beogradu

 

Preko četrdeset miliona čitalaca Auto Bild-a, Bild am Sontag-a i 26 partnerskih časopisa rangirali su Merivu među prvih 20 automobila od 40 kandidata. Zatim je četrdesetoro sudija oformilo listu sa najužim izborom automobila koji su prošli nekoliko žestokih testova na Pireli stazama u Baloku, u Italiji. Meriva je odnela ubedljivu pobedu u više od polovine zadatih kriterijuma i tako je postala omiljeni automobil među sudijama. Pobedila je u tri od četiri grupe (tehničara, urednika i VIP). U završnom rangiranju, Mariva je bila smeštena znatno isped konkurencije.

Povezana vest:  Opel Karavan u Novom Sadu

 

„Velika je čast prihvatiti ovu nagradu – naročito u ime naših kolega. Ovo je samo još jedan dokaz da su naši automobili među najboljima”, rekao je CEO Opel-a Nik Rajli koji je prihvatio trofej na događaju u hali Berlin Aksel-Springer.

 

Do sada Meriva je osvojila tri međunarodne nagrade. AutoBild iz Nemačke je dodelio Merivi nagradu za dizajn. Alians je dodelio nagradu Plus X  za tehnološki napredak, a Autoweek iz Holandije je nagradio Merivu u polju inovacija. Kupci su takođe proglasili Merivu za pobednika – više od 80,000 narudžbina je do sada primljeno za ovaj fleksibilni miniven.

Povezana vest:  Sve na jednom mestu za samo 15 minuta