Fabio_Capello

FS Rusije ima 13 kandidata za selektora reprezentacije

 

Italijan Fabio Kapelo i Španac Pep Gvardiola predvode listu od 13 najozbiljnijih kandidata za mesto selektora fudbalske reprezentacije Rusije, saopštila je danas Ruska fudbalska unija (RFU). U listu su još uključeni Englez Hari Rednap, Španac Rafael Benites, Italijan Marčelo Lipi i Argentinac Marselo Bjelsa.

-Zvanično obaveštavamo da planiramo razgovore sa ovim stručnjacima o mestu selektora ruske reprezentacije – kratko je objavila RFU na svom sajtu.

Povezana vest:  Dragan Stojković, selektor Srbije otvoreno o svemu (VIDEO)

Upitan da li je Rednap zainteresovan za ovaj posao, njegov menadžer Fil Smit je odgovorio „da, apsolutno“.

-Hari je spreman da ode i živi u bilo kojoj zemlji, posebno velikoj kao što je Rusija. Mislim da ga takva ponude definitivno interesuje i da bi je prihvatio. Međutim, do sada ništa nismo čuli o tome – rekao je Smit ruskim novinarima.

RFU je bila primorana da otkrije imena kandidata za selektora zbog intenzivnih medijskih spekulacija o nasledniku Holanđanina Dika Advokata, koji je napustio kormilo ruske reprezentacije nakon debakla na prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini. U drugom delu liste RFU su domaći stručnjaci, među kojima Valerij Gazajev, Anatolij Bišovec i Jurij Sjomin, koji je ranije već vodio državni tim, ali je smenjen zbog loših rezultata.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Injesta verovatno spreman za Real Madrid

Bivši trener moskovskog CSKA Gazajev i Valerij Nepomnjačšij, koji je reprezentaciju Kameruna vodio do četvrtfinala svetskog prvenstva 1990, ocenili su selektiranje RFA kao „dobru šalu“.

-To je samo cirkus i nemam komentar u vezi toga – izjavio je Gazajev dnevniku „Sovjetski Sport“, dok je 68. godišnji Nepomnjačšij rekao: „Moje ime je na listi?. Pa, onda to mora da je dobar vic“.

Povezana vest:  Mančester siti poslednji polufinalista FA kupa

Većina lokalnih medija i fudbalskih stručnjaka smatra da bi reprezentacija Rusije mogla da prekine dugogodišnji post na velikim takmičenjima pod vođstvom Kapela ili Gvardiole.