becej_bazen

Dve stotine plivača u kampovima Plivačkog saveza Srbije
 
Plivački kampovi koji se sada već jubilarno  treću godinu za redom organizuju uz partnersku saradnju sa Ministarstvom za omladinu i sport R Srbije, ove godine okupiće dve stotine najboljih pionira i mlađih pionira naše zemlje, u dva plivačka centra, Kikindi i Nišu u periodu od 24. jula do 6. avgusta.
Plivački savez Srbije ove godine kroz plivačke kampove, okupiće dve stotine najboljih najmlađih plivača naše zemlje, koji su birani selektivno na osnovu postignutih rezultata u toku 2012. godine, iz minimum tri olimpijske discipline, što ujedno oslikava i svestranost plivača. U toku dve nedelje radiće se na usvajanju novih metodskih jedinica iz oblasti tehnika plivanja, kao i na socijalizaciji i sportskim pedagoškim principima reprezentatvinih selekcija. Veliku i svesrdnu pomoć Plivački savez Srbije dobija kao i svake godine u svom partneru Ministarstvu omladine i sporta R Srbije, a takođe i od Republičkog zavoda  za sport R Srbije, koji već treću godinu za redom vrši testiranja i zdravstvene preglede svih polaznika plivačkog kampa.
Plivački kamp ne predstavlja samo mesto za usvajanje najnovijih tendencija iz plivanja za najmlađe plivače, već i za mlade i perspektivne trenere, od kojih će njih dvadeset pod budnim okom stručnog saveta Plivačkog saveza Srbije raditi na usvajanju i sprovođenju jedinstvenog plana i programa koji je posebno osmišljen i prilagođen za uslove plivačkog kampa.

 

Povezana vest:  Stjepanović osvojio zlato na 200 metara slobodno