keisuke_honda_cska_moskvaLIGA ŠAMPIONA

Kejsuke Honda odveo CSKA u četvrtfinale

 

Fudbaleri moskovskog CSKA plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u gostima kod Sevilje pobedili sa 2:1. Najzaslužniji za pobedu CSKA na utakmici osmine finala Lige šampiona bio je Japanac Kejsuke Honde, koji je u Moskvu stigao u zimskom prelaznom roku.

Honda je u 39. minutu asistirao Tomašu Necidu za prvi gol ruske ekipe, ali je samo dva minuta kasnije Sevilja izjednačcila, pošto je Dijego Peroti iskoristio dodavanja Hesusa Navasa. Kejsuke Honda je, ipak, u 55. minutu uspeo i da pogodi mrežu Sevilje, pošto je precizno izveo slobodan udarac.

Povezana vest:  Kokeza: Preduzeli smo sve mere za Vels poučeni iskustvom

Srpski reprezentativac Miloš Krasić pobedi je doprineo igravši do 72. minuta kada je zamenjen. Ivica Dragutinović je odigrao ceo meč za Sevilju, osvajača Kupa UEFA iz 2006. i 2007. godine. Prvi susret Sevilje i CSKA, šampiona Kupa UEFA iz 2005. godine, završen je bez pobednika 1:1.

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbedili su i prošlogodišnji finalista Mančester junajted, Olimpik iz Liona, Arsenal, Bajern i Inter. Takmičenje su završila dva najtrofejnija evropska kluba Real iz Madrida i Milan, kao i Porto i Fiorentina.

Povezana vest:  Đukić: Uvek igramo napadački, pa ćemo i protiv Reala

Branilac titule prvaka sutra će igrati revanš sa Štutgartom kome je odoleo kao gost u prvom susretu 1:1. Bordo će biti domaćin Olimpijakosu i pokušati da sačuva prednost od 1:0 iz prvog duela.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu.