zeljko_lukajic_trener_hemofarmaVelike ambicije Hemofarma na F4 u Zagrebu

 

„Farmaceuti“ su stigli u Zagreb sa velikim ambicijama da posle pet godina ponovo osvoje regionalni prsten! Raspored u ligaškom delu je „hteo“ da se već u polufinalu fajnal-fora NLB lige suoče sa Partizanom u srpskom derbiju (petom ove sezone), ali izabranici Željka Lukajića veruju da mogu da ponove igru iz poslednjeg meča u Vršcu, kada su u još jednoj neizvesnoj završnici savladali crno-bele (74:72). Utakmica se igra danas u 17.15 časova, uz direktan prenos na TV Košava i Arena sport.

Na zajedničkoj konferenciji u velelepnoj dvorani „Arena“ u glavnom gradu Hrvatske, kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni sve četiri ekipe, Lukajić je istakao da je Hemofarm STADA u sezoni 2004/05, kada je on bio na čelu ekipe, kao debitant ovog takmičenja imao tu sreću da podigne pobednički pehar. On je istakao da bi želeo da tako bude i sada.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Pavković: Duel sa Makabijem kruna uspešne godine

-Te godine smo bili prvi na tabeli u ligaškom delu, ali smo igrali kao gosti u Beogradu. To govori da svako ima šanse da osvoji ovo takmičenje – istakao je Lukajić. – Želimo da opravdamo sve što smo do sada uradili, kao i pozitivan imidž koji nosimo sa sobom. Mislim da je to za poštovanje i da treba da služi kao primer. Nalazimo se u dobrom društvu, u kremu klubova koji imaju dugu istoriju i koji su učesnici Evrolige. Tu smo i mi, kao najmlađi kolektiv po tom stažu i sigurno da imamo svoje šanse da ponovimo uspeh iz 2005. godine.

Povezana vest:  Čović: Doneli smo odluku o puštanju igrača u reprezentacije

Kada su u pitanju međusobni dueli Hemofarma STADA i Partizana ove sezone, navikli smo na neizvesnu borbu do samog kraja.

ARENA_ZAGREB-Želimo da odigramo jaku i kvalitetnu utakmicu i da je završimo na sportski i fer način, kao što smo to činili svaki put ove sezone igrajući protiv Partizana. U ovakvom sistemu takmičenja može da odluči jedan pojedinac, jedna lopta, jedan momenat i malo sreće, a nadam se da će to „malo“ biti na našoj strani. Pobediće srećniji i spretniji tim – smatra Lukajić. – Ubeđen sam da će sve biti organizovano na visokom nivou, a da ćemo mi pružiti nešto što je jako bitno – dobru košarkašku predstavu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Srbija pobedila Iran, obezbedila plasman dalje

Kapiten Hemofarma STADA, Stefan Marković, kaže da je veliki uspeh što se vršački klub našao na F4, ali da se na tome neće zaustaviti.

-Ove sezone liga je bila izjednačena i dosta ekipa je pretendovalo za plasman među četiri najbolje ekipe. Mi smo imali snage i želje da dođemo dovde i daćemo sve što je u našoj moći da pružimo što bolju partiju i odigramo onako kako smo igrali većim delom sezone. Ko se bude bolje snašao, taj će biti u finalu – rekao je Marković.