Jack Daniel destilerija, u kojoj se proizvodi najprodavaniji viski na svetu, ove godine obeležava  150 godina postojanja. U čast tog velikog jubileja , 150 slavljeničkih buradi iz destilerije Jack Daniel’s je razaslato širom sveta. Globalnoj proslavi  jubileja pridružuje se i Srbija.

Pre vek i po Jasper Newton ‘Jack’ Daniel registrovao je destileriju u gradiću Linčburg u saveznoj državi Tenesi, čime je ona postala prva zvanično registrovana destilerija viskija u Americi. U skladu s tradicijom koju je utemeljio Jack Daniel kao prvi majstor destiler, za proizvodnju Jack Daniel’s viskija koristi se voda koja izvire iz pećine u neposrednoj blizini destilerije. Uz izvorsku vodu koriste se i najkvalitetniji kukuruz, ječam, te raž i namenski pravljeni kvasac. Nakon perioda fermentacije, viski se pretače u burad gde dozreva sve dok majstor destiler ne proceni da je sazreo za punjenje u flaše, za šta je potrebno najmanje četiri godine. Burad za Jack Daniel’s izrađuju se isključivo od američkog belog hrasta, a kako se rade ručno, ne postoje dva identična. Upravo ovaj podatak dao je ideju kako da mnogobrojni ljubitelji Jack-a širom sveta postanu deo proslave 150 godina destilerije.

Povezana vest:  Mali trikovi za osveženje tokom letnjih vrućina

Jack Daniel’s je poznat po autentičnosti, te je povodom jubileja organizovan i „Burrell Hunt“ (Lov na bure) konkurs. To je prava, uzbudljiva potraga i prilika da ljubitelji Jacka osvoje vredne i jedinstvene nagrade, sakrivene u slavljeničkom Jack Daniel’s buretu.  Za putokaze do nagradnog Jack bureta i detalje konkursa, posetite link ka zvaničnoj Facebook stranici Jack Daniel’s Serbia i pridružite se „lovu“ na Jack bure u petak 23. septembra od 19 časova.

Povezana vest:  Esprit u novoj kolekciji prenosi energiju pesme You Can’t Touch This