Drugog oktobarskog vikenda, 8. i 9, u Mikser Houseu u Beogradu, biće održana četvrta po redu izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival.

Na festivalu će široj publici biti predstavljeno više od sto sireva i delikatesa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Makedonije.

Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva, poput sira od magarećeg mleka, sireva sa lavandom i brusnicom, ali i da uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima.

Povezana vest:  Veliki "PES turnir" u Delta Cityju

Program festivala obogaćen je i prezentacijama i predavanjima, a ove godine, od propratnih programa najznačajnije će biti kulinarske radionice sa sirevima u organizaciji Asocijacije Autentičnih Hedonista.

Izložba će ponuditi bogat izbor kako individualnim posetiocima,  tako i ugostiteljima i trgovcima, koji će moći da se upoznaju sa novim proizvođačima i dobavljačma, potencijalnim poslovnim partnerima, radi uspostavljanja kontinuirane saradnje.
Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju.
Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara.

Povezana vest:  PepsiCo najavio širenje regenerativne poljoprivredne prakse na više od tri miliona hektara do 2030. godine