Nakon Lazarevca koji je pre dve nedelje dobio košarkaški teren „Stefan Birčević“, Beograd je od danas bogatiji za renovirani košarkaški teren „Marko Simonović“ zahvaljujući velikoj akciji kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“. U prisustvu reprezentativca Marka Simonovića koji se sa Olimpijskih igara u Riju vratio sa osvojenim srebrom, građani Čukarice su zvanično dobili novo mesto za sport i rekreaciju, a ljubitelji košarke iz ovog beogradskog naselja od danas će moći da igraju basket na renoviranom terenu u Dobrinovićevoj ulici.

“Ovo je velika čast za mene, sjajna akcija kompanije Mozzart, rado sam se odazvao pozivu. I ja sam kao klinac počeo na ovakvom terenu, ali nije bio renoviran i prilagođen za igru. Super što je Mozzart krenuo sa renoviranjem i što već uveliko renovirate terene širom Srbije jer to klincima mnogo znači. Siguran sam da će na nekom od ovih terena da se rodi novi Teodosić, Bjelica, itd. I jednog dana kada prestanem profesionalno da se bavim košarkom, ići ću na basket na svoj teren”, rekao je Marko Simonović.

Povezana vest:  Bogdan Dragović odbranio titulu kralja basketa

Dvostrukom osvajaču Kupa Radivoja Koraća, prvenstva Srbije i Jadranske lige, Marku Simonoviću, kompanija Mozzart uručila je zahvalnicu na podršci akciji, a krilni centar reprezentacije i košarkaš Crvene Zvezde subotu posle podne proveo je „radno“ sa građanima Čukarice, u druženju, deljenju autograma i fotografisanju sa svima koji su želeli nešto za uspomenu od „srebrnog“ olimpijca.

„Drago nam je da akciju kompanije MOZZART podržavaju ovako velika imena iz sveta košarke, kao što je Marko Simonović i da smo danas svečano otvorili obnovljeni teren na radost svih Beograđana. Osnovna ideja sa kojom smo krenuli u najveću akciju omasovljenja sporta u Srbiji jeste poboljšanje uslova za stvaranje nekih novih asova“, rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije MOZZART.

Povezana vest:  Jednodelnom kupaćem kostimu LEVI'S nisu odolele Stefanie Giesinger & Maria Pomobo

Akciju kompanije Mozzart podržala su brojna imena iz sveta košarke, Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Miljan Pavković, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Stefan Birčević i mnogi drugi.

Svi zainteresovani i dalje mogu predložiti svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com