Nakon Beograda koji je pre dve nedelje dobio renovirano košarkaško igralište „Marko Simonović“, akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“ nastavljena je u Paraćinu gde je danas svečano otvoreno obnovljeno košarkaško igralište. Teren se nalazi u ulici Kralja Milutina, u naselju Gloždak, a ljubitelji košarke iz grada poznatog po fabrici stakla i slatkiša od danas imaju renovirano igralište za druženje, razmenu iskustava i sticanje novih prijateljstava.

Koristim priliku da se u ime lokalne samouprave i saveta mesne zajdnice Glozdak zahvalim kompaniji Mozzart na ovoj donaciji u vidu rekonstrukcije kosarkaskog terena u cilju razvoja i unapredjenja sporta u opstini Paracin, rekao je Nikola Jovicic, clan saveta MZ Glozdak.

Povezana vest:  Predstavljamo vam NIVEA losion za telo bogat uljem sa mirisom pomorandžinog cveta i uljem avokada

Na najposećenijem terenu u Paraćinu ljubitelji košarke i rekreativci iz grada i okoline okupljaju se godinama unazad, mnogi od njih kažu da im je vreme provedeno na terenu bilo dragoceno i da će poklon od kompanije Mozzart koristiti i stari i mladi.

„Kompanija Mozzart obnovom terena u malim lokalnim zajednicama širom Srbije pomaže u stvaranju boljih uslova za razvoj sporta. Košarka je naš najtrofejniji sport i ovom akcijom, osim što unapređujemo uslove za igru, pomažemo u stvaranju novih asova koji će nastaviti odličnu košarkašku tradiciju naše zemlje“, rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

Povezana vest:  Uskoro otvaranje unikatnog Tike shop-a

Ovo je 33. teren obnovljen u okviru velike Mozzartove akcije, koju su do sada podržala brojna imena iz sveta košarke, kao što su Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Milenko Tepić, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Stefan Birčević, Marko Simonović i mnogi drugi.

Nakon Prijepolja, Pirota, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Mačvanske Mitrovice, Velike Drenove, Feketića, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Pribojske banje, Preševa, Kovina, Rume,  Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Obrenovca, Raške, Bačke Palanke, Zaječara, Bajine Bašte, Lazarevca i Beograda, kompanija Mozzart nastavlja sa obnovom oronulih košarkaških igrališta, a svi zainteresovani mogu da predlože svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com.

Povezana vest:  Rekordnih 20.000 skijaša na Jahorini