Bliži nam se sezona skijanja i zaljubljenici u prirodu i sneg jedva čekaju da pobegnu iz grada na dugo očekivani odmor na planini. A priprema za zimovanje ponekad se čini mnogo komplikovanijom od pakovanja za druga putovanja. Treba poneti perjanu jaknu, kape, šalove, rukavice, debele čizme i još gomilu druge zimske opreme. Ali čak i kada se ušuškate u svu tu zimsku opremu jedan deo kože ostaje otkriven i izložen svim spoljašnjim uticajima, a to je lice. Zato nikako ne smete zaboraviti da ponesete i jedan naizgled letnji asesoar – kremu za zaštitu od sunca.

Povezana vest:  Karim Benzema i Geret Bejl istrčaće na teren u novim adidas Dust Storm X17 kopačkama

Upravo tako, jer UV zraci ne razlikuju godišnja doba i mogu biti opasni tokom cele godine. Ne dozvolite da vas zavara planinska svežina. Iako ne osećate toplotu sunčevih zraka na licu, znajte da su oni prisutni, naročito na visokim nadmorskim visinama. Usled razređenosti vazduha u višim planinskim krajevima, intenzitet UV zračenja može biti i znatno veći nego u nižim predelima.

UVB zraci prenose energiju do površinskog sloja kože (epidermisa), što povećava zaštitnu pigmentaciju, ali može izazvati i štetne opekotine. Dok UVA zraci prodiru u dublje slojeve (dermis), izazivajući pigmentaciju koja nema nikakva zaštitna svojstva. UVA zračenje uzrokuje prevremeno starenje kože zato što napada mrežu kolagena i elastina i utiče na stvaranje staračkih fleka i bora. Čak i kada je oblačno vreme ili kada ste zaklonjeni staklenim površinama, UV zraci prodiru i oštećuju kožu.

Povezana vest:  Fashion Selection spojio modu i lepotu - Novi LLUMS trendovi osvajaju svet lepote

Kako biste zaštitili kožu od UV zračenja i bezbrižno uživali u dugim planinskim šetnjama i zimskim sportovima, a ipak dobili lepu preplanulu boju lica, izaberite NIVEA SUN Protect & Bronze kremu za lice SPF 30 ili SPF 50.

NIVEA SUN Protect & Bronze krema za lice

Idealno rešenje za sve koji žele prirodan i lep ten okupan suncem, ali i sigurnu zaštitu od štetnih UV zraka. Vodootporna formulacija sadrži prirodni ekstrakt biljke, koji podržava proizvodnju melanina u koži. Za ravnomeran, prirodno preplanuli ten.

Povezana vest:  45 godina TIMBERLAND kanađanki

SPF 30; 50 ml, okvirna cena: 916 din

SPF 50; 50 ml, okvirna cena: 1.018 din

Navedene cene su predložene maloprodajne cene proizvođača