Juniorska reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala selekciju Belgije rezultatom 6:1 (2:0, 3:1, 1:0), u trećem kolu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Divizije II, Grupa B, koje se održava u španskom Logronju.

„Orlići“ su posle dva tesna poraza od glavnih favorita za plasman u viši rang, Koreje (penalima 2:3) i domaćina Španije 2:4, u trećem kolu zabeležili prvi trijumf, pošto su ubedljivo savladali belgijski nacionalni tim i tako napravili najvažniji korak u borbi za bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg SP u Novom Sadu kada su u direktnom duelu sa istim rivalom (pobeda 9:0) izborili plasman na pobednički podijum.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Fišera će eshumirati zbog utvrđivanja očinstva

Tri gola u pobedi našeg nacionalnog tima na turniru postigao je Luka Vukićević, dok su se u strelce upisali i Aleksandar Filipović, Mirko Đumić (dve asistencije) i Dušan Janković. Jedini pogodak za belgijsku reprezentaciju postigao je Oliver de Krok.

Na golu ekipe Jovice Rusa još jednom je odličan bio Jug Mitić sa 24 zaustavljena šuta (procenat odbrana 96 odsto).

Povezana vest:  Policija Varšave osnovala antihuligansku jedinicu

Naredni meč naša reprezentacija igra u sredu od 13 časova protiv Australije koja je danas poražena od Koreje rezultatom 4:1. U poslednjoj utakmici trećeg kola u utorak od 20 časova igraju Španija i Meksiko.