Skijanje, jedan od lepših i uzbudljivijih sportova moglo bi se reći. Iako se letu mnogo radujemo, veliki broj ljudi tokom godine živi za tih 10-ak dana provedenih na planini. Minus, sneg, vejavica, vetar… Podjednako su dovoljni razlozi da najveći ljudski organ, kožu, zaštitimo od negativnih spoljašnjih uticaja. Znamo da se za sunčanje pripremamo jako dugo, ali ni ovaj  ekstremni sport, skijanje, ne treba olako shvatiti. Potrebne su nam tzv ‘’visinske pripreme’’.

S obzirom da je koža koja nosi ulogu najvećeg ljudskog organa, površine čak 2 m2 jedan od prvih linija odbrane tela i ujedno naš najveći imunološki sistem, neophodno je pripremiti je za uslove kojima će biti izložena.

#1 Hidratacija kože pre i posle skijanja

Svakako, jedan od prvih koraka jeste hidratacija. Hidrirana koža je spremna da se odupre negativnim spoljašnjim uticajima, jer se time jača kožna barijera. Nasuprot hidriranoj koži, dehidrirana i ispucala koža podloga je za razvoj oboljenja. Jer upravo ispucala koža, na sebi nosi pukotine koje su idealno stanište za bakterije, što dodatno rezultira bolesnim stanjem kože. Dermatolozi savetuju svakodnevnu hidrataciju kože celog tela, ne samo lica, jer i uprkos nezi, godinama koža postaje sve suvlja te joj je tako potrebna sve veća nega i dodatna hidratacija.

Napojite žednu kožu

 Snažna kombinacija antioksidanasa (dragoceni  večni cvet, plavi zvezdan i ekstrakt kakaa) u NUXE Crème Prodigieuse® Enrichie idealna je nega umorne kože. Za hidrataciju je zadužen biljni glicerin, dobijen iz šećerne repe, kokosovog ulja, ulja suncokreta i uljane repice. Dok ulje slatkog badema deluje negujuće i omekšavajuće te sprečava isušivanje kože.

Povezana vest:  EKSKLUZIVAN SKUP U ČAST KOLEKCIJE ERDEM X H&M U LOS ANĐELESU

Ova bogata i izdašna krema čarobno se topi u dodiru s kožom pružajući joj intenzivnu hidrataciju i dugotrajan osećaj prijatnosti.

Cena, 40 ml: 2.648 din.

#2 Sunce – prijatelj koji iziskuje obazrivost

Kada govorimo o suncu, ono ništa manje nije ni korisno, a ni štetno zimi. Zapravo, zbog visokih nadmorskih visina, sunčevi zraci imaju mnogo veću jačinu, te je time i faktor zračenja veći. Dodatno, sunčevi zraci koji se odbijaju od snežne površine reflektuju se na našoj koži. Stoga, neophodna je dodatna UV zaštita prilikom izlaganja zimskom suncu. Izlaganje sunčevim zracima uz dodatak UV zaštite sprečiće znakove starenja kao što su gubitak elastičnosti kože, iritacija, opekotine, promena pigmentacije.

#3 Voda – tečnost koja je neophodna i na -20

Najzdraviji napitak, reklo bi se. Nije nam neophodna samo onda kada se znojimo. Zapravo, nužna je i na najvećem minusu. Unos dovoljne količine tečnosti u organizam pomoći će da se koža odupre negativnim spoljašnjim uticajima. Kada govorimo o vodi, nezaobilazno je i tuširanje. Zapravo ovaj ritual koji sprovodimo u bilo koje doba dana, pred izlazak na sneg nije baš preporučljiv. Prvo, posle tuširanja znojenje može biti pojačano, što u kontaktu sa niskim temperaturama može dovesti do prehlade. Takođe, tuširanje veoma toplom vodom i invazivnim kupkama može oštetiti kožnu barijeru te je predodrediti za razvoj kožnih oboljenja. Kraće tuširanje uz mlaku vodu, i nanošenje hidratantnog mleka preduslov je da uživate u zimskim danima.

#4 Rukavice – modni detalj vredan zdravlja

S obzirom da su ruke deo tela koji je u mnogome pored lica izložen spoljašnjim uticajima, potrebno je dodatno ih negovati po hladnom vremenu. Proizvodi bogati biljnim uljima pomoći će da se koža obnovi i  zaštiti od spoljašnjih uticaja. Omiljena krema za ruke bogata vitaminom večne mladosti, vitaminom E, usporiće starenje kože. Jer ako su oči ogledalo duše, ruke su ogledalo osobe.

Medeni ritual za nežne ruke

Povezana vest:  Ostvari svoj san i postani brend ambasador

NUXE Rêve de Miel® Krema za ruke i nokte je MUST dnevnog rituala svake osobe. Ne zaboravite da ih nahranite pred spavanje uz obilje vitamina E, najpoznatijeg antioksidansa koji usporava prevremeno starenje kože, kao i ostale najslađe prirodne sastojke koji deluju na hidrataciju, hranjenje, obnovu i zaštitu kože ruku tokom cele godine, sprečavajući nastanak zanoktica. Med bagrema garantuje dugotrajnu hidrataciju, hranljiva biljna ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena, kao i nezamenljivi shea buter koji štiti kožu od iritacija                                                                                                                                                    i omogućava joj trenutnu mekoću.

Cena, 75 ml: 860 din.

#5 Ski naočare za zdrav pogled

Kako su naočare nezaobilazan aksesoar na plaži, ski naočare su neophodne tokom uživanja u snežnim radostima. Obavezna UV zaštita od gore pomenutog sunčevog zračenja, sprečiće da se koža oko očiju kao najtanja koža na celom telu dodatno isušuje. A kako biste je spasili od isušivanja, predeo oko oka ne smemo zaboraviti da negujemo. Antirid kreme na bazi biljnog glicerina pružiće hidrataciju, a prirodna hijaluronska kiselina omekšaće kožu oko oka.

No. 1 u borbi protiv podočnjaka

Stvorena da otpiše sve – umor, stres i neispavanost, lagana Crème Prodigieuse® yeux Hidratantna krema protiv podočnjaka osvežava i štiti kožu, briše podočnjake i bori se protiv svih znakova prevremenog starenja.

Zahvaljujući drenažnom i pročišćavajućem delovanju biljnog kofeina, ova nega smanjuje podočnjake i natečenost područja oko očiju, i daje pogledu svežinu i blistavost.

Povezana vest:  Vi birate novi Grand kafa jedinstveni set

A snažni antioksidansi poput vitamina E, večnog cveta i plavog zvezdana, kao i ekstrakta kakaa deluju protiv prevremenog starenja, dok dodatak hijaluronske kiseline prirodnog porekla omekšava kožu i zaglađuje fine borice.

Sadrži čak 94,6% sastojaka prirodnog porekla.

 Cena 15 ml: 2.206 din.

 #6 Zavodljive usne

Ljuspanje kože usana uz pucanje česta je pojava u zimskim danima. Kako se nalazimo u zagrejanim prostorijama usled kojih se koža isušuje pod uticajem suvog vazduha, kao i a pod uticajem vetra i snežnih padavina, usne poprimaju suv i nezdrav izraz. Stoga MUST HAVE svake zimske torbice mora biti hranljiv balzam za usne. Dragocena biljna ulja poput ulja muškatne ruže, uz dodatak karite maslaca umiriće i najnadraženije usne.

S.O.S. za oštećene usne

Rêve de Miel® Baume Lèvres Balzam za usne, izuzetno hranljiv i obnavljajući tretman za suve usne sadrži dragocena biljna ulja čileanske ruže, slatkog badema i uljni ekstrakt nevena koji hrane, omekšavaju i regenerišu ispucale usne. Med cveta bagrema umiruje i štiti hidrolipidni sloj kože, dok shea maslac neguje kožu čineći je mekšom.  Vitamin E deluje aktioksidativno, protiv prevremenog starenja kože, a ekstrakt grejpa daje osećaj neverovatne prijatnosti prilikom korišćenja. O uspehu ovog slasnog balzama govori i činjenica da se svakog minuta proda jedan primerak širom sveta!

Cena, 15 ml: 1.150 din.

Uz adekvatnu negu, skijanje predstavlja sport koji će probuditi adrenalin i mnoga naša čula. Uz negovanu kožu i pravilnu ishranu, ova i svaka naredna zima potvrdiće slogan ‘’U zdravom telu zdrav duh.’’

NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.

www.nuxe.rs