Kupovinom Eucerin® Even Brighter dnevne kreme, u odabranim apotekama, na poklon dobijate noćnu kremu iz ove linije namenjene za ublažavanje hiperpigmentacija, ali i za svakodnevnu negu kože, prevenciju starenja i nastanka novih fleka!

O detaljima ove atraktivne ponude raspitajte se u najbližoj apoteci. Ponuda traje dok traju zalihe.

“Njeno lice blista!”- jedan je od najlepših komplimenata za zdravu i lepu kožu. Blistav izgled se u tim komentarima poistovećuje sa mladalačkim, bez obzira na godine dama na čiju kožu lica se odnosi, a mladalački izgled u velikoj meri zavisi od ujednačenosti tena. Vrednost tog komplimenta tim pre je veća zato što se ujednačenost tena veoma teško postiže i održava, posebno tokom perioda intezivnog sunčevog zračenja.

Jedan od najdirektnijih faktora pojave fleka, to jest hiperpigmentacija, na koži lica, vrata i dekoltea, jeste UV zračenje. Zato je redovno korišćenje krema sa zaštitinim faktorom tokom cele godine, a posebno tokom proleća i leta, od presudne važnosti za ujednačenost tena. Među ostale faktore ubrajaju se hormonske promene, u trudnoći i menopauzi, ili nakon dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula, upalni procesi na koži, kao što su psorijaza, ekcemi i akne, kao i alergijske reakcije na lekove, laserske procedure, pa i lasersku epilaciju. Fleke ili pege nastaju i kao posledica starenja kože.

Povezana vest:  NOVO od brenda NIVEA Baby: MY FIRST CREME

Hiperpigmentacije se javljaju usled prekomerne proizvodnje melanina, pigmenta koji daje prirodnu boju koži, kosi i očima, na pojedinim delovima kože. Doskora, većina preparata za negu kože sa hiperpigmentacijama imala je vrlo blag učinak i često je dovodila do neželjenih efekata. Zato se većina žena najčešće odlučivala za dermatološke tretmane, koji imaju trenutno vidljive efekte. Sa druge strane, ovi tretmani su često skupi i relativno invazivni, a mogu da iritiraju kožu ili prouzrokuju postupalne hiperpigmentacije. Pored toga,nisu preporučljivi u letnjim mesecima, kada nam je baš veoma važno da naše lice i koža blistaju. Isto važi i za hemijski piling i lasersku terapiju, koja je nešto preciznija, s obzirom da dermatolog ima bolju kontrolu nad intenzitetom tretmana.

Povezana vest:  PLAZMA – Sve što ti treba već 50 godina

U potrazi za dugoročnim i efikasnim rešenjem problema pojave fleka na licu koje narušavaju blistavost kože, nastala je i Eucerin®Even Brighter linija. Glavni sastojak ove linije je β-Rezorcinol, koji deluje tačno u korenu problema. Tajna efikasnosti β-Rezorcinola leži u njegovoj sposobnosti da smanji proizvodnju melanina na samom izvoru. Konkretno, proizvodnju melanina pokreće enzim tirozinaza, a β-Rezorcinol slabi aktivnost tirozinaze i tako smanjuje proizvodnju melanina i nastanak hiperpigmentacija. Kreme iz Eucerin®Even Brighter linije, nanose se na celo lice u tankom sloju, blago prosvetljuju ten, ali ne čine da izgleda belo ili bledo, nego koža dobija ujednačen ton i blistav izgled.

Povezana vest:  Novi 360* stepeni pokretni strech denim

Eucerin®Even Brighter linija dermokozmetičkih preparata nije namenjena samo za smanjivanje hiperpigmentacija već i za svakodnevnu negu kože i prevenciju starenja. Takođe, preparati iz ove linije, pomažu da se održe rezultati tretmana kod dermatologa i da se spreči formiranje novih hiperpigmentacija.

Visoka UVA/UVB zaštita (SPF 30) Eucerin®Even Brighter dnevne kreme sprečava formiranje novih fleka, dok istovremeno stimuliše otklanjanje već nastalih oštećenja.

Eucerin®Even Brighter hidratantna noćna krema efikasno smanjuje i kontroliše hiperpigmentacije, a formulisana je tako da neguje kožu i pomaže u sprečavanju oštećenja DNK kože uzrokovanih UV zracima.